ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 415 / 416?print=1 / 417 >

Wijzigingen Goudse lijn in dienstregeling 2005?

vrijdag 19 maart 2004

De eerste plannen voor de nieuwe treindienstregeling vanaf 12 december 2004 worden inmiddels alweer opgesteld. Uiteraard betreft het hier summiere ideeën.
De spoorlijn Gouda - Woerden - Utrecht is momenteel erg druk. In de spits rijden er elk half uur naast vier intercity's, vier sneltreinen, zes stoptreinen (waarvan één niet naar Utrecht), ook een aantal goederentreinen. Daardoor is de dienstuitvoer niet erg betrouwbaar.
NS stelt daarom voor, het aantal sneltreinen te beperken. Het Rotterdamse deel van de sneltrein naar Utrecht en Arnhem, zal ook in de spits koppelen met het deel uit Den Haag en Zoetermeer. De reden dat het momenteel niet gebeurd, is dat de drukte het noodzakelijk maakt met zodanig lange treinen te rijden, dat deze gekoppeld niet meer passen op diverse stations langs de route. Met name Driebergen-Zeist is een bekend te kort station, ingeklemd tussen twee overwegen.

NS wil de sneltrein naar Arnhem vanaf Gouda voortaan dus toch gekoppeld rijden. Om toch voldoende zitplaatsen te bieden, zal NS dubbeldekkers inzetten, welke ook nu al regelmatig in de dienst te zien zijn.

Verder wil NS het aantal stoptreinen tussen Gouda Goverwelle, Woerden en Utrecht beperken door het inkorten van de uurdienst-stoptrein Rotterdam - Utrecht tot Goverwelle. Reizigersorganisaties zijn hier fel tegen, en hebben een alternatief plan opgesteld, waarbij de stoptrein Den Haag Centraal - Gouda Goverwelle doorrijdt naar Woerden, Vleuten, Utrecht Terwijde en Utrecht Centraal. De stoptrein Leiden - Utrecht (de serie 8800) die nu nog tussen Woerden en Utrecht overal stopt, zal daar dan niet meer stoppen en zo een snellere verbinding vormen. De stoptrein Den Haag - Utrecht zal in Gouda wel enige tijd stilstaan. De alternatieve dienstregeling ziet er als volgt uit:

Treinserie    8800 9800 8800 9800
Gouda         b03    b33
Gouda Goverwelle    .06    .36
Woerden      a08 .15 a38 .45
Vleuten      |  .21  |  .51
Utrecht Terwijde  |  .23  |  .53
Utrecht C     .19 .28 .49 .58
  a) = van Leiden
  b) = van Zoetermeer en Den Haag

Utrecht C     .40 .36 .10 .06
Utrecht Terwijde  |  .41  |  .11
Vleuten      |  .43  |  .13
Woerden      .51 .49 .21 .19
         a51 .50 a21 .20
Gouda Goverwelle    .00    .30
            .04    .34
Gouda         b07    b37
  a) = naar Leiden
  b) = naar Zoetermeer en Den Haag


Bericht geplaatst op vrijdag 19 maart 2004
Eigen nieuws; vrijdag 19 maart 2004
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |