ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 420 / 421 / 422 >

Lijn 47: 'Meneer, mag ik er hier uit?'

vrijdag 12 maart 2004

Nergens zo'n vriendelijke buslijn in de regio als lijn 47 van Leidschendam Prinsenhof via Leidschenveen naar Zoetermeer Centrum West. Werkelijk iedereen groet de chauffeur bij binnenkomst en bedankt hem bij het uitstappen. Eén nadeel: er kunnen slechts vijftien mensen zitten, dus de bus is vaak vol.

door Annemieke Hartman
Passagiers die voor het eerst met bus 47 willen meerijden, moeten even opletten. Lijnbus 47 ziet er namelijk uit als een taxibusje of een bus voor gehandicaptenvervoer.
"Meneer, mag ik er de volgende halte uit?", roept een oudere man in de richting van de chauffeur. "Natuurlijk", antwoordt de chauffeur. Nog een punt van aandacht: niet elk busje heet 'stopknoppen'.
Maximaal vijftien passagiers kunnen erin. Klein maar fijn, want nergens zo'n gezellige sfeer in de bus als in de 47. Werkelijk iedereen groet de chauffeur vrolijk bij binnenkomst. Bij het uitstappen klinkt ook vaak eenn 'bedankt!' En tijdens het rijden spontaan gesprekken tussen passagiers. Twee keer per uur tuft de 47 vanuit Leidschendam-Prinsenhof, via de sluis langs de Vliet naar Leidschenveen en over de Zoetermeerse Rijweg naar Zoetermeer Centrum West. En vice versa. Buschauffeur Ben Kali spreekt het kleinschalige karakter van de bus aan. "Ik probeer het ook zo gezellig mogelijk te maken", zegt Kali. Voor ouderen stopt mij gerust een stukje verder en of rijdt hij even om. "Dat kan met een kleine bus. Jongeren vragen ook weleens; 'mag ik er hier uit?' Maar daar begin ik niet aan. Die kunnen nog best lopen. Soms heb je helaas jongeren die rotzooi maken", moet hij constateren'. "Die cola drinken achterin en de zooi laten liggen. En soms springen ze via de nooduitgang uit de bus bij een stoplicht. Levensgevaarlijk."

Overvol
In de spits zit de bus overvol. Al bij het vertrekpunt op Zoetermeer Centrum West 's ochtends om half acht richting Leidschenveen moeten er mensen staan. Of beter gezegd, hangen. Zoetermeerders Dennis Fortuin en Danny van der Put gaan elke dag met de 47 naar hun werk in het Forepark. "In het begin reed de 42 deze route. Dat was wel een grote bus en daar zat ik vaak in mijn eentje in", zegt Fortuin. "Met de verandering van de dienstregeling in september is het een kleine bus geworden (MB: het was 13/14 december), gaat Van der Put verder. "Maar van ons mag het wel weer een grote worden." Of het hen ook op valt dat iedereen zo vriendelijk doet? "Ach, ik groet de chauffeur ook in de grote bus", zegt Fortuin. "Maar ik heb me wel verbaasd dat hier iedereen hem ook bedankt bij het uitstappen. Die man doet toch gewoon zijn werk?" Een woordvoerder van Connexxion laat weten dat de busmaatschappij bezig is een oplossing te zoeken. "Met de komst van de snelbus 40 van Leidschenveen naar Leidsenhage is de 47 twee keer per uur gaan rijden. Uit ervaring weten wij dat je een nieuwe lijn anderhalf jaar de tijd moet geven om op gang te komen. Een grote bus kan niet langs de sluisjes en de Vliet rijden. Daar zouden we dan iets op moeten verzinnen."


Bericht geplaatst op woensdag 24 maart 2004
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van vrijdag 12 maart 2004
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |