ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 428 / 429 / 430 >

Werkzaamheden Stadslijn 11, 14, 15, 17 en 18 april

zondag 11 april 2004

Zondag 11 april
Op zondag 11 april vinden werkzaamheden plaats bij Centrum West. Hierdoor is er tot 18:00 geen treinverkeer mogelijk. De Zoetermeer Stadslijn zal dan in het geheel niet rijden. De NS zetten een bus in tussen station Zoetermeer/Driemanspolder en Centrum West. Op station Zoetermeer kan worden overgestapt op de treinen van/naar Den Haag Centraal.
Reizigers op Voorburg 't Loo en Leidschendam-Voorburg moet er rekening mee houden dat er maar één trein per uur rijdt (de Hofpleinlijn) in plaats van vijf per uur normaal gesproken. Vanaf deze stations naar Zoetermeer dient men via Den Haag Centraal te reizen. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

Er wordt NIET gezorgd voor vervangend vervoer naar de andere stations in Zoetermeer: Voorweg, Stadhuis, Palenstein, Seghwaert, Leidsewallen, De Leyens, Buytenwegh, Meerzicht, Delftsewallen en Dorp zijn alleen te voet te bereiken.
De stadsbussen rijden juist naar de wijken waar de Sprinter niet rijdt (Rokkeveen, Noordhove, Oosterheem). De Leyens en Leidsewallen zijn nog enigzins te bereiken met bus 70 Centrum West - Noordhove (2x/uur), halte 't Lange Land. In de omgeving van Dorp en Delftsewallen rijdt buslijn 71/72 (beide elk uur) en streeklijn 170 naar Centrum West en station Zoetermeer en Zoetermeer Oost. Voor deze stations is uiteraard station Zoetermeer Oost ook een goede optie. Station Stadhuis is bereikbaar met bus 71/72, 75 en 173, maar ligt op loopafstand van Centrum West. Lijn 76 rijdt over de Australiëweg met aan de ene zijde de wijk Palenstein en aan de andere kant de wijk Seghwaert.

De eerste trein die na afloop van de werkzaamheden weer rijdt is de trein rechtsom vanaf Den Haag Centraal 17:55 (Centrum West 18:11).
Bustijden in en om Zoetermeer zijn hier op te vragen

Nachtsprinter 17/18 april
De Nachtsprinter in de nacht van 17 op 18 april zal niet rijden, maar wordt vervangen door een bus. Dit zijn de tijden:

Den Haag Centraal  3:39
Voorweg       3:52
Centrum West    3:55
Stadhuis      3:58
Palenstein     4:01
Seghwaert      4:04
Leidsewallen    4:07
De Leyens      4:10
Buytenwegh     4:13
Meerzicht      4:16
Driemanspolder   4:19
Centrum West    4:22
Voorweg       4:25
Den Haag Centraal  4:38

14 en 15 april
Ook op woensdag 14 en donderdag 15 april zijn er werkzaamheden bij Centrum West, maar dan 's avonds. Hierdoor rijden de treinen vanaf 20:15 alleen nog linksom. De trein die om 19:55 uit Den Haag vertrekt (Centrum West 20:10), is de laatste die rechtsom rijdt.
Na een rit over de lus blijven de treinen op Dorp 14 minuten wachten, om vervolgens om .00 en .30 de rit naar Centrum West en Den Haag te vervolgen. De trein rijdt hierbij op de tijden van de rechtsom, namelijk Centrum West vertrek .03 en .33. Oorzaak van deze gewijzigde dienstregeling met lange wachttijd op Dorp is waarschijnlijk het feit dat er maar één spoor beschikbaar is, waardoor de treinen tussen Centrum West en de Leidschendamse werkplaats op elkaar moeten wachten.

Voor reizigers vanaf de lus tussen Stadhuis en Driemanspolder richting Den Haag, is het sneller om op station Driemanspolder/Zoetermeer over te stappen op de 'Goudse lijn'-stoptrein naar Den Haag op spoor 3. Deze vertrekt om .20 en .50. In de tegenovergestelde richting gaat dit niet op: de rechtsom rijdt immers niet.
Overigens staan deze werkzaamheden verkeerd op de NS-site. Daar worden geen tijden vermeld, alsof de werkzaamheden beide hele dagen duren.


Bericht geplaatst op woensdag 7 april 2004
Eigen nieuws; woensdag 7 april 2004
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |