ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 465 / 466 / 467 >

Arrestatieteam overmeestert man op Den Haag Centraal

dinsdag 14 september 2004

Het treinverkeer van en naar het Centraal Station in Den Haag heeft dinsdag 14 september aan het begin van de avondspits een uur stilgelegen, omdat een man zichzelf in de stationshal inbrand dreigde te steken. Volgens de politie was de man erg wanhopig en wilde hij zo afdwingen dat hij zijn kind of kinderen weer mocht zien.

De politie ontruimde de stationshal rond vijf uur uit voorzorg nadat de man zich in de buurt van de verkoopbalie met benzine had overgoten. Hij droeg een blauw bord waarop allerlei briefjes waren bevestigd. Op een daarvan was het woord 'protest' te lezen. De man had een scheermes en een aansteker bij zich.

Een onderhandelaar van de politie probeerde met hem te communiceren. De man sprak Spaans, maar het is niet duidelijk of hij ook uit Spanje komt. Ondertussen rolde de brandweer slangen naar binnen om snel te kunnen ingrijpen voor het geval de man zichzelf in brand zou steken. Ook enkele leden van een arrestatieteam stelden zich in de hal op.

Knal
Die gingen tot actie over nadat de politie een harde knal had veroorzaakt, waardoor de man werd afgeleid. Direct nadat de man was overmeesterd, spoot de brandweer hem nat. Daarna werd hij geblinddoekt weggevoerd.
De man is niet gewond geraakt. Hij is naar een politiebureau overgebracht, waar hij zeker tot woensdag blijft vastzitten. Hij had volgens de politie bewust voor Den Haag gekozen, omdat het een stad is met internationale instanties op het gebied van recht en orde.

Menigte
Rondom het Centraal Station waren tijdens het incident veel mensen op de been. Ze keken toe, stonden te wachten, probeerden te schuilen voor de regen of namen een tram naar station Hollands Spoor om Den Haag uit te komen. De autoriteiten riepen iedereen op weg te gaan.

In de Burger King, die aan de rand van de stationshal is gevestigd en gewoon open bleef, hadden zich veel mensen verzameld om getuige te kunnen zijn van de verrichtingen in de hal. Nadat de man was overmeesterd, ging de hal weer open en kwam het treinverkeer weer geleidelijk op gang.

Aanvulling ZoetermeerOV
Later verscheen meer informatie over de man. De Roemeen Vasilica Iulian Grosu was wanhopig om zijn 7-jarige zoontje te zien. Het kind is was hem in Spanje afgepakt door de moeder. Op de verjaardag van zijn zoontje, de bewuste dag in Den Haag, werd het hem allemaal te veel.


Bericht geplaatst op dinsdag 18 januari 2005
Letterlijk bericht Nu.nl dinsdag 14 september 2004
Meer nieuwsberichten over | Persoonlijke ongevallen | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |