ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 475 / 476 / 477 >

NS willen bod doen op RandstadRail

zaterdag 29 mei 2004

De Nederlandse Spoorwegen voelen zich buitenspel gezet bij de aanbesteding van de RandstadRail, de nieuwe lightrailverbinding tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. De NS willen graag meedingen naar de lijn, die door de stadsregio's Haaglanden en Rotterdam echter onderhands is gegund aan de eigen stadsvervoersbedrijven HTM en RET.

Deze week kondigden de NS, aan dat ze op 1 april volgend jaar stoppen met het rijden op vier noodlijdende spoorlijnen, tenzij het ministerie van verkeer extra geld bijpast. Het gaat om de Hofpleinlijn, de Zoetermeerlijn, Dordrecht - Geldermalsen en Arnhem - Tiel. Bij de Zoetermeerlijn en de Hofpleinlijn speelt bovendien mee dat die verbindingen medio 2006 worden overgenomen door de HTM en RET samen.

"Waarom zouden wij doorrijden op een lijn waarop we zwaar verlies lijden en bovendien over een paar jaar weg moeten?", zegt een NS.woordvoerster.

In plaats van treinen gaan over twee jaar tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam sneltrams rijden die ook op het Haagse tramnet en het Rotterdamse metronet kunnen, de 'RandstadRail'. De NS zeggen dat het zeer geďnteresseerd is: "We willen heel graag over de voorwaarden praten."

De stadsregio's en RET en HTM reageren verbaasd. De RET wijst erop dat oorspronkelijk NS meededen aan RandstadRail, maar anderhalf jaar geleden 'eruit zijn gestapt' toen de drie het niet eens konden worden over de offerte aan de stadsregio's. "De NS hebben een hele dure vorm van exploitatie en stellen ook hele hoge rendementseisen." De NS spreken van een kwalitatief meningsverschil: over frequentie, het materieel en over de aansluiting op het Haags en Rotterdams openbaar vervoernet.

Dat HTM en RET de RandstadRail gaan rijden, is nog niet helemaal zeker. De stadsregio's en het ministerie van verkeer zijn het oneens over de contractduur. Volgens Haaglanden en Rotterdam is de voorgestelde zes jaar veel te kort om de forse investeringen terug te verdienen. Zo gaat de RandstadRail aan de rand van Rotterdam ondergronds.


Bericht geplaatst op donderdag 20 januari 2005
Letterlijk bericht Trouw van 29 mei 2004
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |