ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 507 / 508 / 509 >

Connexxion Leiden komt met 'noodoplossing'

maandag 27 december 2004

Reizigers moeten nog zeker een maand rekening houden met vertragingen en uitval van Connexxion-bussen in Leiden. De plaatselijke ondernemingsraad (OR) van de chauffeurs uit de Leidse regio en hun vestigingsmanager hebben inmiddels besloten dat er eind januari een 'noodpakket' komt. Dat zegt buschauffeur en OR-lid Kees van Leeuwen van Connexxion.

Buschauffeur Van Leeuwen beaamt dat veel meer bussen te laat zijn sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling op 12 december. "Voor de nieuwe regeling was nog geen twee procent te laat, nu is dat ruw geschat twintig procent." De bussen zijn steeds vertraagd doordat de regeling volgens chauffeurs "onuitvoerbaar" is. Zij moeten soms in twee minuten overstappen op een andere lijn. Daarbij komt dat tijdens de wisseling bussen niet even onbeheerd achtergelaten mogen worden, met als gevolg een domino-effect van vertragingen. Het noodpakket kan bestaan uit het inzetten van extra personeel of materieel. Van Leeuwen zegt dat in maart of april de hele dienstregeling opnieuw onder de loep genomen wordt.

"Tijdens dit officieel herstelmoment wordt de regeling aangepast." Alle tijden zoals die nu op de borden staan, blijven hetzelfde tot de invoering van een andere dienstregeling. Niet alleen de chauffeurs, ook de reizigers zijn sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling uitermate ontevreden. Randy Koo van de afdeling Leiden van reizigersorganisatie Rover zegt dat bussen soms zelfs helemaal niet komen opdagen. "Het gevolg hiervan is boze reizigers, die bijvoorbeeld te laat op hun werk komen."

Volgens Van Leeuwen werken de chauffeurs onder hoge druk. Zij missen veel pauzes omdat de rusttijd te krap is. Tot eind januari moeten zij de 'onuitvoerbare' regeling nog uitvoeren en daarom krijgen zij ter compensatie een financiŽle vergoeding of een extra vrije dag. Hij zegt dat de chauffeurs wel begrip tonen voor de reizigers en de toestand zo goed mogelijk proberen uit te leggen. De komende maand moeten beide partijen volgens hem 'nog even doorbijten'.

Woordvoerder Herman Opmeer van Connexxion vindt de ophef over de nieuwe dienstregeling overdreven. "Twintig procent vertraagd, dat betekent nog altijd dat tachtig procent van de bussen gewoon op tijd is." Bovendien nemen de vertragingen volgens hem af. "De invoering van nieuwe dienstregelingen betekent altijd dat partijen moeten wennen: zowel de chauffeurs als de reizigers. Bovendien is er veel gebeurd in Leiden vorige week. De A4 stond een paar keer compleet vast, wat op de toevoerwegen en zelfs in de binnenstad tot grote opstoppingen leidde. Daar kan geen dienstregeling tegenop."

Bron: Leidsch Dagblad van 27 december 2004


Bericht geplaatst op maandag 11 april 2005
Letterlijk bericht Leidsch Dagblad van 27 december 2004
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |