ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 515 / 516 / 517 >

Bus en tram oogsten lof van klanten

donderdag 6 mei 2004

Tram- en busreizigers in de Haagse regio zijn van alle Nederlanders het meest tevreden over de kwaliteit van het openbaar vervoer. Ze geven ritten in het stad- en streekvervoer gemiddeld een 7,2. Dit is het hoogste van alle regio's in Nederland.

De waardering blijkt uit de jaarlijkse OV-monitor die in opdracht van het ministerie van Verkeer wordt gemaakt. Voor het onderzoek worden in elk vervoersgebied 750 enquêtes onder reizigers afgenomen. Bij het vorige onderzoek gaven reizigers het vervoer in de regio een 6,7.
De Haagse regio (Den Haag, Delft, Zoetermeer en Westland) scoort niet alleen beter ten opzichte van het platteland, met vaak weinig openbaar vervoer, maar ook in vergelijking met andere steden. De regio Amsterdam en Utrecht halen een rapportcijfer 6,85 en de Rotterdamse regio een 6,5.
Reizigers in de Haagse regio zijn vooral tevreden over de kans op een zitplaats, informatie over rijtijden en de lage instap van de Haagse stadsbussen. Trams scoren gemiddeld beter dan een bus.
Net als in de rest van Nederland, zijn reizigers ontevreden over de prijs van het openbaar vervoer en over de informatievoorziening bij vertragingen. Reizigers van de stadsbussen in Delft en Zoetermeer en van streekbussen, bijvoorbeeld in het Westland, geven onvoldoendes voor de informatievoorziening bij bushaltes en tijdens vertragingen.
Het jaarlijkse onderzoek wijst ook uit dat de prijs van een tram- en buskaartje niet het allerbelangrijkste is. Reizigers vinden goede informatievoorziening, sociale veiligheid, op tijd rijden en veel ritten per uur belangrijker dan de prijs van het kaartje.
De Haagse wethouder Bruins -in de regio Haaglanden verantwoordelijk voor openbaar vervoer- is blij met de waardering, maar waarschuwt voor te veel tevredenheid. "Bezuinigingen van het rijk kunnen dit jaar best een negatieve invloed hebben, maar we zijn op de goede weg met het OV."
Bruins wil extra aandacht voor de informatieverstrekking bij vertragingen, door reizigers met een dikke onvoldoende afgestraft. "Dat moet beter, zeker omdat we ook de komende jaren in Den Haag veel werkzaamheden zullen zijn."


Bericht geplaatst op dinsdag 12 april 2005
Bron: Haagsche Courant editie Zoetermeer van donderdag 6 mei 2004
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |