ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 52 / 53 / 54 >

Plannen Haaglanden leiden deels tot onvrede

woensdag 7 februari 2001

Stadsgewest Haaglanden heeft de plannen voor het openbaar vervoer bekend gemaakt. Dit naar aanleiding van de voorstellen van ConneXXion. Zoetermeer gaat er op vooruit, zo lijkt het.

  • Een nieuwe stadsbus 75 gaat de verbinding vormen tussen Centrum West en Oosterheem. Deze lijn zal rijden via Palenstein en industrieterrein Zoeterhage, over de route van voormalig buslijn 20/21. Omdat er nog geen huizen in Oosterheem staan, zal er in eerste instantie gekeerd worden bij het nieuwe hoofdkantoor van Miss Etam.
  • Bus 73 Centrum West - Buytenwegh - Meerzicht - Centrum West zal sinds jaren weer via station Driemanspolder gaan rijden. Hier ontstaat een overstap op de trein, maar ook op bus 50 naar Rijswijk, welke waarschijnlijk niet meer via Meerzicht zal rijden.
  • De huidige buslijn 42 Den Haag Centraal - Forepark - Leidschenveen zal worden verlengd naar Zoetermeer Centrum West. Zo ontstaat er eindelijk een goede verbinding tussen Leidschenveen en Zoetermeer. Het is de bedoeling dat deze lijn blijft rijden tot de opening van treinstations Leidschenveen en Forepark.

ConneXXion (en HTM, welke ook gedicteerd wordt door Haaglanden) heeft laten weten teleurgesteld te zijn door de voorgestelde lage frequenties in de avonduren. Ze verwijten Haaglanden te veel op het geld te letten in plaats van te denken om de reizigers.

Meer is me op dit moment helaas nog niet duidelijk. Zodra er meer nieuws is, komt dat uiteraard op deze site.


Bericht geplaatst op woensdag 7 februari 2001
Bronnen: Dagblad Z van woensdag 7 februari (compleet bericht niet meer online beschikbaar) en RTV West.
Meer nieuwsberichten over | Politiek | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |