ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 534 / 535 / 536 >

Steun voor plan metro op spoor

donderdag 22 april 2004

Het mega openbaar vervoerproject Stedenbaan is een stap dichterbij gekomen. De Provinciale Staten heeft ermee ingestemd dat het concept verder wordt uitgewerkt.

Stedenbaan is een snelle lightrail-verbinding tussen Dordrecht, Hillegom, Den Haag, Rotterdam en Gouda. Rond de stations worden tienduizenden appartementen voor ouderen en jongeren gebouwd, bij Sassenheim komt een nieuw station.

Gedeputeerde Norder omschreef het als 'zeer sexy'. De Provinciale Staten eist dat de nieuwe lijn viersporig wordt, met een spoortunnel in Delft. Maar Norder raadde aan minister Peijs niet verder onder druk te zetten, omdat anders geen van beide projecten een kans zou krijgen.

Bron: RTVwest.nl donderdag 22 april 2004

Steun voor plan metro op spoor

Op het spoor tussen Den Haag, Rotterdam/Dordrecht, Utrecht en Amsterdam moet een metro gaan rijden. Provinciale staten van Zuid-Holland stemden gisteren met grote meerderheid in met dat stedenbaan-plan, als `een van de pijlers voor toekomstige woningbouw’.

Langs de spoortrajecten zijn tal van nieuwe haltes gedacht. Rondom alle stations zouden in totaal veertigduizend nieuwe huizen moeten worden gebouwd. `Als dat uiteindelijk lukt, hebben we het goed gedaan’, aldus gedeputeerde M. Norder (PVDA verkeer) die groot voorstander is van het metroplan.
Norder stuitte gisteren opnieuw op scepsis binnen het provinciebestuur. Het metro-idee werd door vrijwel alle partijen `op zich prima’ gevonden, maar er was vooral van liberale kant veel kritiek op de politieke gang van zaken. VVD-woodvoerder J. Volmuller sprak van `een zeer ondemocratisch proces’. Het Stedenbaan-concept staat al in de rijksvisie op de woningbouw op lange termijn (de Nota Ruimte, die binnenkort verschijnt), maar `wij lopen er achteraan’, klaagde Volmuller. `Over de woningbouwbehoefte is nog helemaal geen discussie geweest’. Daarnaast stelden GroenLinks en SGP/CU dat nog niks bekend is over de kosten.
Het CDA toonde zich bezorgd over de gevolgen voor Den Haag, dat veel intercity-treinen dreigt kwijt te raken. GroenLinks en PVDA drongen daarom aan op de aanleg van een viersporige tunnel in Delft. Gedeputeerde Norder wilde echter de roep om een verdubbeld spoor onder Delft niet vastknopen aan het Stedenbaan-plan. `Minister Dekker heeft mij expliciet gevraagd of dit een koppelverkoop was, en de toonzetting was me duidelijk: dan wordt het een stuk lastiger. Het Stedenbaan-plan kan ook worden uitgevoerd zonder tunnel in Delft, al wordt het dan wat lastiger.’

Bron: Haagsche Courant van donderdag 22 april 2004


Bericht geplaatst op vrijdag 15 april 2005
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Stedenbaan

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |