ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 568 / 569 / 570 >

Afsluiting Leidsewallen: bussen 71/72 rijden om

maandag 16 augustus 2004

Vanaf maandag 16 augustus wordt de Leidsewallen tussen de Dorpsstraat en de brug over de Buurtvaart voor twee weken afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden bestaan uit het ophogen en herbestraten van de rijweg. Ook worden kabels en leidingen verlegd. De rijweg zal daarna een vlak verloop hebben en op gelijke hoogte liggen als het naastgelegen voetpad. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Oranjelaan, Karel Doormanlaan, Piet Heinstraat, Schoolstraat, Osylaan en v.v. Vanaf de Delftsewallen kan het verkeer alleen de Dorpsstraat in richting Vlamingstraat.
De afsluiting duurt tot en met vrijdag 27 augustus.

Bron: Gemeente Zoetermeer

Later verscheen in de media dat de Leidsewallen langer dicht bleven: eigenlijk 27 augustus, maar het werd eind september. Vertraging kwam doordat de werkzaamheden van de nutsbedrijven niet tegelijkertijd konden maar alleen na elkaar, terwijl anders was ingeschat.

Naar aanleiding van de werkzaamheden, stuurde ik onderstaande meel van Connexxion.

Lijn 71/72 kan momenteel niet over de Leidsewallen, en rijdt daarom om. De route is echter niet helemaal duidelijk. Op connexxion.nl wordt gezegd dat alle haltes tussen Centrum West en Julianalaan vervallen. Dit zou betekenen dat de bussen omrijden via de Afrikaweg en de Van Leeuwenhoeklaan ("route 170"). Inderdaad, een groot deel van de bussen rijdt zo.
Echter, een aantal bussen rijdt via de Osylaan en de Karel Doormanlaan, wat de omleidingsroute is voor het autoverkeer.
Op zich een gunstige route, aangezien het Stadshart hiermee vanuit Rokkeveen rechtstreeks bereikbaar blijft. Indien dit binnen de rijtijd past, heeft deze route duidelijk voordelen.
Op teletekstpagina 755 heeft de omleiding van 71/72 een tijdlang gestaan: hierbij werd zelfs gewag gemaakt van een hulphalte nabij de Stationsstraat. Ik heb deze halte echter niet kunnen vinden. Het nut van een hulphalte aldaar is mijn inziens ook niet zo groot. Welke van de omleidingen is nu officieel en dient door de chauffeurs bereden te worden?

Los hiervan, wil ik nog het volgende opmerken. Op de vervallen halte Julianalaan worden reizigers verwezen naar de halte Bordeauxstraat. Dit is echter geenzins de dichtstbijzijnde, en zeker ook niet de makkelijkste. Zo stuur je mensen namelijk door het zand van de wegwerkzaamheden, en voor reizigers naar Rokkeveen betekent het een wandeling om vervolgens bij de Bordeauxstraat een bus te pakken die vervolgens nog steeds niet rechtstreeks naar Rokkeveen gaat. Mede gezien de nabijheid van een bejaardentehuis bij halte Julianalaan lijkt me dit geen gewenste situatie. Een verwijzing naar halte Frederik Hendriklaan lijkt meer op zijn plaats.


Bericht geplaatst op donderdag 5 mei 2005
Eigen nieuws; maandag 16 augustus 2004
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |