ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 585 / 586 / 587 >

Zes weken geen Sprinter in de zomer van 2006

woensdag 15 september 2004

Zoetermeerders kunnen waarschijnlijk in de zomer van 2006 zes weken lang geen gebruik maken van het stadsspoor. In die periode worden de bestaande rails van de Zoetermeer Stadslijn omgebouwd voor de lightrailvoertuigen van RandstadRail. De vervoerder zal voor vervangend busvervoer zorgen. In eerste instantie leek de treinloze periode in mei 2006 te beginnen, maar de gemeente Zoetermeer probeert die periode te verschuiven naar 1 juli 2006; dat is een week voor het begin van de schoolvakantie. Op deze manier hebben zo min mogelijk mensen last van het stilleggen van het treinverkeer.
Zoetermeerders worden vroegtijdig ingelicht, zodat ze er rekening mee kunnen houden voor het plannen van vakanties, vergaderingen of afspraken.
De suggestie van Groenlinks om reizigers gratis busvervoer aan te bieden in die periode, kan bij gemeente Zoetermeer op weinig enthousiasme rekenen. Dagelijks reizen namelijk zo'n zeventienduizend mensen met de Sprinteer, van wie overigens een groot deel met een abonnement.
Het is nog onduidelijk hoe de dienstregeling tot die tijd eruit ziet. De NS wil het liefst de Sprinterlijn zo snel mogelijk afstoten. De vrees dat er langere tijd helemaal geen trein zal rijden, blijkt ongegrond te zijn, maar er circulerenwel scenario's dat het aantal ritten per uur met name in de avond fors wordt ingeperkt. De dienstregeling voor de Zoetermeer Stadslijn na 1 januari 2005 is nog niet vastgesteld.


Bericht geplaatst op zaterdag 7 mei 2005
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van woensdag 15 september 2004
Meer nieuwsberichten over | Mogelijk opheffing Stadslijn 2004 | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |