ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 57 / 58?print=1 / 59 >

Opknapbeurt voor Sprinters niet voor Stadslijn

zondag 25 februari 2001

NS meldt op haar website het volgende over de opknapbeurt van de Sprinter-drietjes (persbericht):

NS gaat 60 driedelige treinstellen van het type Sprinter, bedoeld voor reizen op korte afstanden, grondig moderniseren. De treinen krijgen een volledig nieuw interieur met onder andere ruimere zitplaatsen, een geavanceerd reisinformatiesysteem en meer ruimte voor rolstoelen, fietsen en kinderwagens. Om het uit- en instappen sneller te laten verlopen, worden extra deuren ingebouwd. Tevens worden de treinen aangepast aan de modernste mogelijkheden op het gebied van energieverbruik en geluidsreductie.

De driedelige Sprinters (60 treinstellen, die elk bestaan uit 3 rijtuigen) werden in dienst gesteld aan het einde van de jaren zeventig. Ze rijden momenteel op diverse stoptreintrajecten in de Randstad. NS heeft besloten ze ingrijpend aan te passen aan de eisen van nu en de toekomst, zodat ze nog 15 tot 20 jaar een rol kunnen blijven spelen in het snel en frequent vervoeren van grote groepen reizigers over korte afstanden.
Bij dit soort vervoer hoort snel uit- en instappen. Om dat te bevorderen krijgt ieder treinstel 2 extra deuren.

In het nieuwe interieur worden de tweezits banken vervangen door individuele stoelen. In de tweede klas maakt het kunstleer plaats voor een stoffen bekleding en worden de stoelen verder uit elkaar gezet om de reizigers meer beenruimte te geven. Op verzoek van de klanten wordt een deel van de stoelen achter elkaar geplaatst in plaats van tegenover elkaar. De tussenwanden in de trein worden van glas en in ieder rijtuig wordt één balkon vergroot om ruimte te bieden aan rolstoelen, fietsen, kinderwagens en grote bagage, zonder dat daarbij het uit- en instappen gehinderd wordt.

De informatievoorziening aan de reizigers wordt verbeterd door een geavanceerd reisinformatiesysteem.
De elektrische installatie van de treinen wordt vervangen door moderne techniek. Hierdoor worden de Sprinters sneller, stiller en 30% energiezuiniger.

De uitvoering van de werkzaamheden wordt Europees aanbesteed. De eerste gemoderniseerde Sprinters zullen in 2003 gaan rijden.

Bericht toegevoegd op 25 februari 2001

Eigen opmerkingen
Er worden dus alleen Sprinter-drietjes opgeknapt, welke niet op de Stadslijn rijden. De tweedelige -die wel in Zoetermeer dienstdoen- hebben namelijk al enkele jaren geleden hun 'midlife'-oplapbeurt gehad. Ze zijn toen direct verbouwd tot Citypendel, met onder andere grotere balkons.
De Sprinters-3 zijn in Zoetermeer uiteraard wel te bewonderen als stoptrein Den Haag - Gouda Goverwelle. De bovengenoemde extra deuren zullen komen in het midden van de middenbak, welke nu slechts deuren heeft aan de uiteinden.


Bericht geplaatst op zondag 25 februari 2001
Persbericht NS van 25 februari 2001
Meer nieuwsberichten over | Sprinter / materieel

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |