ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 598 / 599?print=1 / 600 >

Nieuwe abri's duiken op

donderdag 21 april 2005

Een nieuw type abri, Aqui genaamd, is in Zoetermeer inmiddels geplaatst op de Zuidweg, Afrikaweg en de Zwaardslootseweg. Ze vervangen in Zoetermeer de oude abri's op onder meer de ringweg.

Het bedrijf dat de abri's maakt, Viacom Outdoor exploiteert op veel plaatsen in Nederland de abri's. Zo ook in Zoetermeer. Het heeft nu een model gemaakt dat in het hele land zal worden toegepast. Het ontwerp is zodanig dat het in alle gemeentes door de welstandscommissie wordt goedgekeurd (die beoordeelt of een abri past in het straatbeeld: namelijk of de abri sociaal veilig is, goede beschutting voor de reizigers biedt en goede mogelijkheden heeft voor reclame van de adverteerders en informatie van de vervoerder).

Door overal hetzelfde model te gebruiken, zijn de kosten laag. In Dordrecht leverde deze abri echter enige klachten op, omdat hij weinig beschutting biedt tegen regen en sneeuw. Er is namelijk een grote opening tussen het dak schuin staat en de zijkant recht is. Het dak moet scheef staan voor de afwatering, maar ook om het model fraai te laten ogen. Ook tussen de panelen aan de achterkant van de abri zit meer ruimte.

Viacom Outdoor erkent deze klachten maar heeft na proeven en enquêtes onder de reizigers toch gekozen voor dit model. Vooral de enorme schadepost door vandalisme speelt hierbij een rol. Maar er zijn ook voordelen aan de nieuwe abri: deze is groter en de infokast is verlicht. Door het glazen dak is het allemaal wat lichter en sociaal veiliger geworden.


Bericht geplaatst op woensdag 11 mei 2005
Bron: Postiljon Zoetermeer & Regio van donderdag 21 april 2005
Meer nieuwsberichten over | Abri's

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |