ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 5 / 6 / 7 >

De fietsbus gaat absoluut slagen

donderdag 26 augustus 1999

door Jeroen Kostense
Het project met de fietsbus is zeker geen ééndagsvlieg. Dit stelt buschauffeur Hans van Oijen. Hij heeft alle vertrouwen in het iniatief van zijn werkgever HTM.
Volgens Van Oijen werkt het iniatief perfect. "Mensen zijn lekker snel op hun werk. Enerzijds door de weinige stops, anderzijds doordat de fietsbus gebruik mag maken van de vluchtstrook en de busbaan".
Het fietsbusproject van HTM in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden ging afgelopen maandag van start en loopt voor anderhalf jaar.
De bus -lijnnummer 56- rijdt tussen Zoetermeer en Rijswijk en komt langs alle belangrijke woon- en werkgebieden waaronder het Forepark in Leidschendam en de Plaspoelpolder, de Broekpolder en In de Bogaard in Rijswijk.
De reiziger fietst naar de dichtsbijzijnde fietsbushalte in Zoetermeer. Vervolgens stapt de passagier in de bus en neemt zijn fiets tijdens de rit mee.

Vouwfiets
In de bus is een speciaal rek geplaatst waar vouwfietsen -want alleen dat soort fietsen kunnen mee- in gezet kunnen worden. Bovendien krijgen klanten als ze een jaarabonnement voor de vouwfiets kopen, een vouwfiets van de HTM cadeau (winkelwaarde fl. 1095,-). De HTM is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met de importeur van de fietsen. De prijzen van zo'n jaarabonnement voor de fietsbus liggen tussen de fl. 1000 en fl. 1500, afhankelijk van de te reizen afstand. Het is overigens ook mogelijk om zonder fiets met bus 56 te reizen.
Deze morgen blijken zowel de chauffeur als de reizigers erg enthousiast over de bus te zijn. Volgens de passagiers is de hoogte van de zitplaatsen perfect. Ook kent de bus een 'makkelijke instap', omdat hij licht overhelt. "De fietsbus is ideaal", vindt meneer Van de Hoek. "De vouwfiets is zo klein dat je hem kunt meenemen als handbagage. Na mijn eerste rit was ik zo enthousiast dat ik meteen een aantal promotiefolders onder mijn collega's heb verspreid".
Ook vindt hij dat de passagiers voldoende beenruimte hebben en dat de stoffen bekleding erg vrolijk is.
Mevrouw Slegt heeft nog wat moeite met het plaatsen van haar vouwfiets in de beugels. Desondanks is ze zeer te spreken over de fietsbus. "Binnen 35 minuten ben ik op mijn werk. Je rijdt zo langs de file. Geweldig. Bovendien goed voor het milieu".
Naast de passagiers is ook de chauffeur Van Ooijen zeer te spreken over de bus. "Hij is erg luxe en comfortabel. Mijn stoel en stuur zijn verstelbaar en dat is zeer prettig".

Jaarabonnementen
Ondanks het enthousiasme van de reizigers en hun chauffeur zijn er echter nog geen tien jaarabonnementen verkocht, vertelt Arie van Houts, productmanager van de afdeling Bus van HTM. "Maar dit zegt weinig. Het project loopt pas sinds maandag. De fietsbus is een fantastisch project, dat absoluut gaat slagen. ik heb er alle vertrouwen in".
HTM gaat door middel van een grote campagne de fietsbus flink promoten.
"We vliegen met luchtreclame boven de A12 en de A4. Daarnaast zullen we op de Zoetermeerse markt staan met onze klantenservice-bus en folders uitdelen. Bovendien staan er voor komende tijd nog verrassende acties op stapel, maar daar wil ik nog niets over verklappen".
De fietsbus rijdt van maandag tot en met vrijdag en niet in de weekenden en op feestdagen.


Bericht geplaatst op donderdag 26 augustus 1999
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van donderdag 26 augustus 1999
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Fietsbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |