ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 64 / 65 / 66 >

ConneXXion pleit voor meer spitsbussen

vrijdag 16 maart 2001

Busbedrijf ConneXXion vindt dat aan de oostkant van Zoetermeer een nieuw transferium moet komen. De maatschappij denkt aan een plek bij de Kruisweg, tussen de wijk Zoetermeer-Oosterheem en Moerkapelle.
Het daar te bouwen transferium zou een 'hoogwaardig overstappunt' moeten zijn voor automobilisten. De kunnen er hun auto neerzetten, en vervolgens per snelbus vier kanten uit: naar Den Haag, Alphen aan den Rijn, Krimpen aan den IJssel en Gouda. Op die wegen moeten dan dan wel zovel mogelijk vrije openbaar vervoerbanen komen om de files te kunnen passeren.
ConneXXion heeft dit plan vanmorgen ontvouwd tijdens een bijeenkomst in Zoetermeer. Directeur Modderman overhandigde hierbij aan de Zuid-Hollandse provinciebestuurder Norder (PvdA, verkeer) een boekje met diverse nieuwe snelbus-ideeŽn. De maatschappij wil die bussen liefst al inzetten in 2003.
Begin van dit jaar wordt vermoedelijk toch een vorm van ochtendspitsbelasting ingevoerd (kilometerheffing). Die heffing gaat waarschijnlijk ook gelden vanaf Zoetermeer-Oost, richting Den Haag. Vlak voor die plaats is het transferium gedacht.

Eigen opmerkingen
Diverse proefprojecten met transferia in Nederland zijn voorlopig geen succes.
ConneXXion heeft een transferium in gedachte bij de kruising Kruisweg / A12. Bij Kruisweg ligt momenteel al een bushalte, waar diverse buslijnen aansluitingen op elkaar geven. Overige suggestie's van ConneXXion zijn:

  • Vrije busbanen op elke snelweg in de regio: A4, A12, A20 en A44. Het benodigde geld zou uit de opbrengsten van het spitsheffingssysteem moeten komen.
  • Bus 204 Zoetermeer - Rotterdam zal vaker gaan rijden. Bij Bleiswijk worden maatregelen genomen om beter door te stromen.
  • Nieuwe busverbindingen Zoetermeer - Krimpen a/d IJssel, Zoetermeer - Alphen en Bodegraven - Gouda - Zoetermeer - Den Haag.
  • Een snellere verbinding Zoetermeer - Leiden. Dit is wel lange termijn werk.


Bericht geplaatst op vrijdag 16 maart 2001
Bron: Dagblad Z van vrijdag 16 maart 2001 (bericht niet meer online beschikbaar)
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |