ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 71 / 72 / 73 >

Zoetermeer voor ZoRo via Oosterheem

donderdag 26 april 2001

Zoetermeer heeft haar voorkeur voor het Katwijkerlaantracé voor de Zoro-lijn laten vallen. Ze gaat nu mee met de gemeenten Pijnacker en Rotterdam.
Gemeente Zoetermeer kiest nu voor een verbinding met Rotterdam via het zogenaamde Landscheidingstracé. Dit in tegenstelling tot de eerdere voorkeur voor het Katwijkerlaantracé, van station Delftsewallen via Rokkeveen naar Pijnacker. Gemeenten Rotterdam en sinds enige tijd Pijnacker waren al langer voor de Landscheidingsroute.
De vrijgehouden strook door Rokkeveen wordt echter nog niet vrijgegeven. Men houdt nu rekening met een busbaan naar Pijnacker en Delft. Misschien wordt dit later een trambaan, in het kader van de tangentale lijn 37.
Overigens staat de ZoRo-lijn laag in het prioriteitenlijstje. Het prestigeuze RandstadRail met directe verbinding naar Haagse wijken gaat voor.

Bronnen: artikelen van 26 april 2001 en van 1 mei 2001 in Dagblad Z (compleet bericht niet meer online beschikbaar)
Bericht toegevoegd op 26 april 2001

Aanvulling 6 juni
Ook Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn nu akkoord met de Landscheidings-variant. Probleem is echter de strenge eisen van de HSL-organisatie, die zeker wil weten dat een naast gelegen ZoRo geen schade veroorzaakt. De strook door Rokkeveen (zie boven) wordt inderdaad vrijgehouden voor de lijn naar Kijkduin.

Bron: Artikel 'Sneltram niet via Pijnacker' in Dagblad Z van woensdag 4 juli (compleet bericht niet meer online beschikbaar).


Bericht geplaatst op donderdag 26 april 2001
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |