ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 719 / 720 / 721 >

Interliner wijzigt tarieven

woensdag 10 augustus 2005

De tarieven voor de Connexxion Interliner veranderen vanaf 1 oktober. Hierdoor wordt een ritje met de Interliner voor sommige reizigers duurder. Dit is een gevolg van het nieuwe contract met de provincie Zuid-Holland.

Met het oude tariefsysteem werd gerekend per zone. Het nieuwe systeem werkt met een afstandstarief. "De reiziger gaat dan per kilometer betalen" legt woordvoerder Manon Denessen uit. Als passagiers door twee kleine zones reizen, kan dat dus goedkoper zijn met het afstandstarief. Voor grote zones geldt het tegenovergestelde: deze zijn waarschijnlijk duurder volgens het nieuwe tarief. De verschillen zullen dus afhangen van het traject. Wel kunnen passagiers met dit tariefsysteem in de daluren met maximaal veertig procent korting reizen.
De betalingswijze verandert ook. De passagier koopt straks in de bus een HOV-kaartje, waarvan de prijs is berekend naar het aantal te reizen kilometers. De strippenkaart en sterabonnementen blijven ook betaalmiddelen in de bus. Connexxion gaat hiervoor alleen wel een toeslag van negentig eurocent rekenen per rit in de spits.
Tegenover de tariefsverandering stelt de vervoersmaatschappij een betere kwaliteit. De dienstregeling werd in december vorig jaar uitgebreid en in de loop van augustus zet Connexxion nieuwe Volvo's in op de Interliner. Dit type bus heeft een lagere vloer, waardoor de instap gemakkelijker is. Daarbij hebben de nieuwe bussen comfortabele stoelen, individuele verlichting, extra beenruimte en airconditioning. Ook de service in de bus verbetert. Zo worden de haltes omgeroepen en krijgt de reiziger via een beeldscherm in de bus informatie over onder andere de reistijd tot de volgende halte. In de regio Gouda zal vanaf half augustus een nieuwe Interliner rijden op lijn 382 van Boskoop via Zoetermeer naar Den Haag Centraal Station.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 augustus 2005
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van woensdag 10 augustus 2005
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen | Tarieven & kaartjes

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |