ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 725 / 726 / 727 >

NS en provincies werken aan opvolger treintaxi

maandag 11 juli 2005

Dat scheelt in de kosten voor de provincies en de NS, zei een woordvoerder van het spoorbedrijf donderdag. De verliesgevende treintaxi staat al jaren onder grote druk. Een aantal jaren geleden konden reizigers op 110 stations goedkoop een ritje naar huis krijgen. Nu zijn dat nog maar 59 stations. Inmiddels heeft de NS zijn financiŽle bijdrage behoorlijk teruggeschroefd en draaien de provincies op voor de verliezen.

Een voorbeeld voor de opvolger van de treintaxi rijdt sinds kort in Noord-Holland. Reizigers kunnen daar in tien gemeenten gebruikmaken van de zogenoemde OV-taxi. Deze kan niet op het station worden besteld, maar moet een halfuur van tevoren telefonisch worden gereserveerd.
Een rit van twee zones kost 2,40 euro. Een rit met de treintaxi kost, ongeacht de afstand, 4,10 euro. Op de kortere afstanden is de reiziger goedkoper uit, maar voor langere ritten juist duurder.

Relatief goedkoop
De NS vindt het belangrijk dat klanten relatief goedkoop van en naar het station kunnen reizen. De onderneming wil daarom reclame maken voor de opvolger van de treintaxi en zorgen voor schuilzuilen op de stations tegen de regen. Ook zorgt de NS voor een landelijk nummer dat treinreizigers kunnen bellen.
De gesprekken tussen de NS en de provincies hebben nog geen concrete resultaten opgeleverd, aldus de woordvoerder van het spoorbedrijf. Het is bovendien volgens hem nog veel te vroeg om iets te zeggen over de toekomst van de treintaxi.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 augustus 2005
Bron: Nederlandse Spoorwegen; maandag 11 juli 2005
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |