ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 726 / 727 / 728 >

Water sijpelt door dijk bij Zoetermeer

donderdag 28 juli 2005

In de gemeente Zoetermeer sijpelt sinds donderdag 13:00 uur door een dijk langs de Delftsewallenwetering boezemwater. In eerste instantie werd gedacht aan een kapotte waterleiding. Op last van de spoorwegpolitie mochten er enkele uren geen treinen rijden op de lussen van de Zoetermeer Stadslijn. Tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer Centrum West was nog wel treinenverkeer mogelijk.
Om 14:30 kwam de melding binnen bij het hoogheemraadschap van Delfland. Een deel van het station werd afgezet, waarna werd geprobeerd het lek te traceren. Rond 16:00 uur stuitten werklieden naast een peilr van het loopbruggetje op luchtbelletjes. Rond 15:00 uur werd al het treinverkeer op dit traject hervat. Het Hoogheemraadschap van Rijnland stelt een onderzoek in.

Bericht uit Nieuwsblad Zoetermeer van 4 augustus 2005
Een kleine hoeveelheid water sijpelde door de houten damwand langs het betonnen landhoofd in de boezemkade en trad uit op het perron van het NS-station Delftsewallen. Om het lek te stoppen heeft het hoogheemraadschap van Rijnland aan de achterkant van de damwand in de kleikist over een gedeelte nieuwe klei aangebracht. Bovendien zal aan de voorkant van de damwand het talud, met klei, weer onder het gewenste profiel afgewerkt worden. De werkzaamheden zijn op maandag 1 augustus begonnen en worden in de loop van de week afgerond.

Informatie uit Postiljon Zoetermeer & Regio van 4 augustus 2005
Een bodemverzakking kan het gevolg zijn van inklinking van veen door oxidatie door contact met lucht en door intensieve wateronttrekking. [...] Volgens Albrecht heeft de lekkage niets te maken met de kolonie konijnen die zich in het gebied ophoudt. [...] Hoogheemraadschap Rijnland gaf een aannemer de opdracht om onder het viaduct folie te leggen op de bodem en tegen de beschoeiing van de kade. "Het folie is met zandzakken verzwaard om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats blijft", aldus een medewerker van Rijnland.

Letterlijk bericht Haagsche Courant van 27 augustus 2005
Alle Zoetermeerse viaducten met water ernaast worden binnenkort gecontroleerd. De gemeente en het Hoogheemraadschap Rijnland willen zeker weten dat er geen viaduct in gebruik is met waterschade. Het Hoogheemraadschap en de gemeente zijn benieuwd of er meer problemen zijn met viaducten of dat de lekkage die op 28 juli, na een tip, werd ontdekt bij station Delftsewallen, een incident was. De lekkage, net achter de damwand, bleek het gevolg van een ondeugdelijke reparatie uit de jaren '80, toen zich voor het eerst een lekkage openbaarde. De inventarisatie is nodig, omdat de gemeente meer viaducten op deze manier heeft gerepareerd. "Naar nu blijkt is de houten damwand bij de reparatie niet ver genoeg doorgetrokken. We hebben daarom overleg gehad om te kijken of we actie moeten ondernemen", zegt een woordvoerster van Rijnland. Als eerste worden alle viaducten aan de Delfse- en Leidse Wallenwetering gecontroleerd. Over de eeuwenoude wetering lopen zes viaducten. Door het lek in de damwand kwam een deel van station Delfsewallen onder water te staan. Bij het viaduct aan de Van Stolberglaan is een 'kleikist' aangebracht die volgens Rijnland moet voorkomen dat het ook daar gaat lekken.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 augustus 2005 | Laatste update op zaterdag 27 augustus 2005
Bron: Omroep West; donderdag 28 juli 2005
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |