ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 72 / 73 / 74 >

Toch extra treinen op Koninginnenach

maandag 30 april 2001

In voorgaande jaren reed tijdens de Haagse Koninginnenach op de Zoetermeer Stadslijn elk half uur een trein. Dit jaar (2001) werd dit niet aangegeven op NOS Teletekst 753 (extra ritten). Pas de volgende werkdag zag ik bij het loket van Centrum West een enkel pamflet aangeplakt. NS wou dus duidelijk geen ruchtbaarheid aan deze nachtelijke extra ritten geven.
Op Koninginnedag was het treinverkeer in heel Nederland verstoord, met name rond Amsterdam. De toeloop van reizigers was extreem groot, mensen trokken aan de noodrem en liepen over het spoor. De chaos die ontstond had invloed op de materieelinzet in geheel Nederland. Ook de Sprinters in Zoetermeer reden de volgende dag nog in kortere samenstelling (ongekoppeld).

Aanvulling 26 april 2002
Ook in 2002 rijden er extra treinen op Koninginnenach. Vanaf 00:40 tot 4:10 rijden er vanaf Den Haag Centraal elk half uur treinen linksom. Deze stoppen gewoon op elke halte, in tegenstelling tot de Nachtsprinter.

Aanvulling 1 mei 2002: Er werden in 2002 op het druktste moment zelfs extra Sprinters ingezet, waardoor een kwartierdienst ontstond.


Bericht geplaatst op zaterdag 12 mei 2001
Eigen nieuws; zaterdag 12 mei 2001
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |