ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 803 / 804 / 805 >

Ruimte genoeg in de nachtbus

maandag 12 december 2005

Door Lennert Hut
De nachtbus N6 tussen Den Haag en Zoetermeer is zaterdagnacht gemoedelijk aan de eerste ritten begonnen.

De belangstelling was gering. Dat kwam volgens zowel het HTM-personeel en als reizigers door het gebrek aan aandacht voor de nieuwe busdienst. Maar als het uitgaanspubliek erachter komt dat er 's nachts in het weekeinde elk uur een bus tussen Den Haag en Zoetermeer rijdt, zit de bus zo vol, is de verwachting.

Door het kalme begin hadden werknemers van HTM in ieder geval alle tijd om de route te verkennen en kennis te maken met de meegereisde beveiligers. Zij zijn van een beveiligingsbedrijf en houden reizigers in de gaten. De eerste ritten is er geen werk voor ze. Maar dat kan binnen een minuut veranderen, weet de ervaring. Vanaf het Buitenhof rijden nachtbussen naar omliggende steden, standaard met beveiliging. Geruststellend gevoel, vinden de passagiers.

"Mijn ouders vinden het niet zo geslaagd dat ik 's nachts nog wel eens met de Sprinter naar huis ga," vertelt Sophie Hart. "De treinen lijken veel onveiliger. Niemand houdt een ander in de gaten. Een bus zullen mijn ouders een beter idee vinden."

Vechten om een plekje is er in ieder geval niet bij. Er is keuze zat: er gaat een handjevol passagiers mee, vooral jongeren. Aan promotie schort het duidelijk nog. "Deze dienst voorbereiden was allemaal haastwerk," vindt een HTM-medewerker. "Ik zat vorige week bij een vergadering over de bus met vertegenwoordigers van het uitgaansleven in Zoetermeer. Ze vroegen mij wat die bus inhield, maar ik dacht dat het verzoek van hen kwam. De flyers zijn er nu, gelukkig."

"Dankzij nachtbus zal ik vaker uitgaan"

Vol lof is Veerle Buijs, reizigster van de eerste nachtbus N6 tussen Den Haag en Zoetermeer, over het initiatief.
"Dit is echt geniaal," reageert ze blij verrast, nadat ze is ingestapt. "Ik ga vaak uit in Den Haag en moet dan terug naar Zoetermeer. Vaak ga ik naar een bandje kijken maar je bent er normaal gesproken net en je moet alweer terug naar het station. Om half één moet je dan alweer weg voor de laatste trein en zelfs die mis ik vaak. Dat schiet niet op."
Angst voor onveiligheid op de terugweg van een avondje uit houdt vooral vrouwen tegen. De nachtbus moet hen weer in de gelegenheid stellen zonder angst de deur uit te gaan 's avonds.
Dat kan Veerle Buijs beamen: "Dit zal er zeker voor zorgen dat ik vaker uit ga. Nou maar hopen dat die bewakers niet nodig zijn."


Bericht geplaatst op vrijdag 23 december 2005
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 12 december 2005
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |