ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 811 / 812 / 813 >

Parkeerverzoek aan treinreizigers

donderdag 1 september 2005

De komst van RandstadRail in september 2006 zal een enorme kwaliteitssprong geven in het openbaar vervoer tussen Zoetermeer en Den Haag en Rotterdam. Zowel vanaf de bestaande haltes als vanaf de nieuwe haltes in Oosterheem is er dan een frequente verbinding met Den Haag en via een overstap in Leidschendam-Voorburg ook met Rotterdam.

Zolang de Oosterheemlijn nog niet in gebruik is genomen, rijden veel bewoners vanuit Oosterheem met de auto naar één van de haltes van de krakeling. Daardoor neemt de parkeerdruk bij een aantal winkelcentra bij haltes toe. Dit heeft tot gevolg dat degene die later op de dag boodschappen wil doen de auto niet meer kwijt kan. Die situatie zal nog verergeren in de periode dat een halte wordt omgebouwd en een deel van het parkeerterrein gebruikt zal worden als werkterrein. De gemeente roept daarom treinreizigers op om op andere locaties te parkeren of, beter nog, op de fiets naar de halte te komen.

Parkeer- en opstapalternatieven
Op dit moment doet het parkeerprobleem zich vooral voor bij winkelcentrum Seghwaert. Met verwijzingsborden worden parkerende treinreizigers bij deze halte gewezen op het parkeerterrein naast het nieuwe gebouw met kantoren en kinderopvang aan de overzijde aan de Gaardedreef. Ook kan men overwegen om in plaats van bij Seghwaert, bij Palenstein op te stappen. De parkeervoorzieningen daar kunnen, zolang er geen verbouwactiviteiten plaatsvinden, als goed alternatief dienen.

Een andere mogelijkheid om parkeerdruk bij haltes met winkelcentra te voorkomen, is om op te stappen bij halte Voorweg. Daar is parkeerruimte naast de Boerderij aan de Amerikaweg. Tot slot is ook in de lus van de Zuidweg en bij het station Zoetermeer-Oost voldoende parkeerruimte aanwezig. Vanaf daar kan men op de trein Gouda - Den Haag stappen.

De overlast door de werkzaamheden die op vele plaatsen in Zoetermeer voor RandstadRail zullen plaatsvinden, zal voortduren tot de sneltram in 2006 rijdt. Tot die tijd zullen projectbureau RandstadRail en de gemeente Zoetermeer er alles aan doen om die overlast tot een minimum te beperken.


Bericht geplaatst op vrijdag 23 december 2005
Publicatie gemeente Zoetermeer van donderdag 1 september 2005
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |