ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 821 / 822?print=1 / 823 >

Rover woedend op NS over slechte informatie

vrijdag 29 april 2005

De lokale afdeling van de reizigersorganisatie Rover is des duivels over de slechte informatie van ProRail over de komende werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Den Haag.

Door die werkzaamheden rijden er van morgen tot 14 augustus minder treinen op het traject. Er is geen overleg over geweest met Rover. Bovendien zijn de werkzaamheden ook op werkdagen wat zeer ongebruikelijk wordt genoemd. Vooral voor de Gouwenaars die op Gouda-Goverwelle op de trein stappen, zal sprake zijn van een extreme vertraging en veel overstappen, aldus Rover.

De slechte informatie van de Nederlandse Spoorwegen is voor Rover aanleiding geweest A4'tjes op te hangen bij het station Goverwelle. Een aantal bleek gisterochtend al weer verwijderd. Boze opzet is daarbij niet aan de orde. Rover vermoedt dat reizigers de informatie over de alternatieve reisroutes gewoon hebben meegenomen om bij de hand te hebben.

De werkzaamheden aan het spoor zijn dinsdag bekendgemaakt. De informatie is te laat gekomen. Bovendien is de informatie te summier en slecht, aldus Rover. Het meest steekt nog dat ergeen overleg is geweest, terwijl de werkzaamheden anders dan gewoonlijk ook op werkdagen is. Rover zegt het vreemd te vinden dat de NS geen rechtstreekse pendelbussen inzet tussen de stations Gouda en Gouda-Goverwelle. Vooral de reizigers uit Goverwelle moeten niet vergeten worden, vindt de organisatie. Hun rechtstreekse stoptreinen komen allemaal te vervallen en zij zijn dus gedwongen over te stappen op station Gouda.
Hierdoor moeten zij langer wachten, op een trein die vervolgens ook nog omrijdt, zegt de reizigersorganisatie. Het zou gemakkelijker en sneller zijn, aldus Rover, een alternatieve busverbinding in te zetten. Juist in de vakantieperiode zou dit een behoorlijke verkorting kunnen betekenen ten opzichte van de omgeleide trein, omdat er weinig files zijn. De omgeleide trein moet ook blijven bestaan, omdat het niet voor iedereen handig of mogelijk is op een bus over te stappen, zo wordt gezegd.

Volgens de NS is het niet zo dat er helemaal geen treinen rijden tussen Gouda en Gouda Goverwelle. De stoptrein naar en van Utrecht rijdt gewoon, evenals de stoptrein Rotterdam - Amsterdam. Alleen de rechtstreekse stoptrein naar Den Haag die in Gouda Goverwelle begint, valt uit. Dat betekent overstappen in Gouda. Daartegenover staat dat in Gouda de Intercity's naar Den Haag, die omrijden via Rotterdam, ook in Gouda stoppen. Niet iedereen kan op maat bediend worden.

De NS zegt voorrang gegeven te hebben aan de grootste groep reizigers die op de grote stations instappen: Utrecht, Gouda en Den Haag.

Of er wel of niet overleg is gevoerd met Rover, kon gisteren niet worden achterhaald. Als er overleg is geweest, moet dat al enkele maanden geleden geleden zijn gebeurd, gelet op gelijksoortige gesprekken in het vervoersgebied Den Haag in april, aldus de NS.


Bericht geplaatst op maandag 26 december 2005
Bron: Rijn en Gouwe van 29 april 2005
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |