ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 827 / 828 / 829 >

Vorst legt Sprinter lam

vrijdag 30 december 2005

Door Peter van de Stadt
Het winterweer heeft voor ernstige overlast gezorgd op de Zoetermeer Stadslijn. Gisteren reed de Sprinter niet tussen Den Haag en station Voorweg; in Zoetermeer waren er vertragingen die soms wel een uur bedroegen.

"Het is de verwachting dat de situatie op de Zoetermeer Stadslijn zeker tot in de loop van de zaterdag, oudejaarsdag, zal voortduren," voorspelde een woordvoerder van ProRail gistermiddag. ProRail beheert in opdracht van de overheid het spoor, de bovenleidingen en de wissels van het spoorwegnet in Nederland.

De ernstige vertragingen op de Zoetermeer Stadslijn deden zich voor nadat een trein gistermorgen vlak voor station Voorweg de bovenleiding kapot trok. "Over een lengte van enkele honderden meters is de bovenleiding onklaar geraakt. Eerder was ook een kleiner gedeelte van de bovenleiding bij Leidschendam-Voorburg geraakt, maar dat kon redelijk snel worden gerepareerd. Door de ijzel gaan de herstelwerkzaamheden een stuk langzamer," aldus de woordvoerder van ProRail.

De sneeuw en vorst bezorgden treinreizigers die naar Zoetermeer wilden ook overlast op het traject Utrecht - Den Haag. Hier liepen de vertragingen eveneens op van dertig minuten tot een uur. De sneltrein uit Arnhem die normaal in Gouda wordt gesplitst, reed nu in zijn geheel door naar Den Haag.

Ook de ontkoppeling van de Intercity-treinstellen vanuit het noorden in Utrecht gebeurde vanaf 14:00 uur niet meer.


Bericht geplaatst op zondag 1 januari 2006
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 30 december 2005
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |