ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 832 / 833 / 834 >

Drie miljoen tegen agressie in Randstadrail

woensdag 5 oktober 2005

Nog voor de treinen rijden trekt het stadsgewest Haaglanden drie miljoen euro extra uit voor veiligheidscontroles op de RandstadRail-lijnen tussen Den Haag en Zoetermeer. Dat maakt portefeuillehouder openbaar vervoer Bruins bekend naar aanleiding van het Meerjarenplan Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer 2006-2009. "We willen een goede start maken op de nieuwe lijnen." De drie miljoen euro komt bovenop een subsidie van tien miljoen euro om de veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren. Dat geld past in een verscherpt beleid dat in 2002 werd ingezet nadat het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer explosief was gestegen.

Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van 5 oktober 2005

Ook in 2006 verstrekt het stadsgewest Haaglanden 10 miljoen euro subsidie voor verbetering van de veiligheid in het openbaar vervoer. Dit bedrag wordt in de komende drie jaar met in totaal 3 miljoen verhoogd voor controles op de twee RandstadRail-lijnen tussen Den Haag en Zoetermeer. Dat blijkt uit het Meerjarenplan Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer 2006-2009 dat het dagelijks bestuur van het stadsgewest heeft vastgesteld. Daarnaast wordt er 6,5 miljoen besteed aan voorzieningen op de haltes van RandstadRail.

Portefeuillehouder Bruno Bruins van het stadsgewest: "De uitgaven voor sociale veiligheid werpen duidelijk hun vruchten af. Reizigers voelen zich steeds veiliger in het openbaar vervoer en het aantal incidenten en zwartrijders neemt af. Dat zeggen de cijfers. De waardering van de reiziger is gestegen van gemiddeld een magere 7,1 in 2002 naar een dikke 7,8 in 2004. In diezelfde drie jaar is het aantal incidenten met 13 procent verminderd en het aantal zwartrijders daalde in die tijd fors, en dat verhoogt het gevoel van veiligheid ook. Kortom: we gaan door op de ingeslagen weg en voor RandstadRail doen we iets extra`s, want we willen een goede start maken op de nieuwe lijnen die we van het Rijk en NS gaan overnemen".

Het jaarlijkse budget voor sociale veiligheid wordt ondermeer besteed aan salarissen voor controleurs en beveiligingsmedewerkers, opleiding en training, agressiebestrijding en het herstel van schade. De aanleg van RandstadRail voorziet bovendien in een aantal structurele maatregelen, zoals het plaatsen van camera`s, noodoproepvoorzieningen en omroepinstallaties op de haltes. In de RandstadRail-voertuigen worden door HTM ook camera`s geplaatst.

Persbericht Stadsgewest Haaglanden 5 oktober 2005


Bericht geplaatst op zondag 8 januari 2006
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Anti-hufteraanpak vanaf oktober 2002

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |