ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 844 / 845?print=1 / 846 >

Eerste Haagse Randstadrailvoertuig ziet daglicht

donderdag 2 maart 2006

Het eerste Haagse RandstadRailvoertuig is op 2 maart onthuld door Bruno Bruins, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden en Henk Waling, projectleider RandstadRail HTM.

Dit eerste voertuig van een serie van 50, gaat vanaf september rijden op het traject Zoetermeer - Den Haag centrum.
RandstadRail is een lightrailverbinding tussen de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. RandstadRail gaat rijden op het traject van de huidige Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn. In Den Haag rijdt RandstadRail door op de (deels aangepaste) tramtrajecten naar Den Haag-Zuidwest. In Rotterdam rijdt RandstadRail door op het metrotraject richting Slinge.

Het Stadsgewest Haaglanden en HTM kozen in april 2004 het Franse bedrijf Alstom Transport voor de levering van 50 lightrail-voertuigen voor het traject Den Haag Zuidwest-Zoetermeer (Oosterheem). Inwoners van Haaglanden maakten uiteindelijk de keus voor de vormgeving van de kop, de kleurstelling van het exterieur( een meerderheid koos voor blauw in plaats van rood), de bekleding van de stoelen en de vloer. Het nieuwe voertuig kan twee richtingen uit rijden en beschikt over vijf brede instapdeuren aan weerskanten. Door de lage instap is het voertuig goed toegankelijk voor ouderen, minder validen en mensen met bagage. Het voertuig is licht en transparant en voorzien van klimaatbeheersing. Op 3 september dit jaar gaat RandstadRail van start op het traject Zoetermeer Oosterheem - Den Haag centrum. In december volgt het traject Zoetermeer centrum - Den Haag en rijdt RandstadRail verder in Den Haag naar respectievelijk De Uithof en Loosduinen. HTM is de exploitant voor beide trajecten. Het Stadsgewest Haaglanden is de opdrachtgever.

RandstadRail wordt in verschillende fases in gebruik genomen. In september van dit jaar gaat RandstadRail ook rijden tussen Rotterdam en Den Haag tot het eindpunt van de huidige Hofpleinlijn. Eind 2008 sluit RandstadRail aan op Rotterdam Centraal en vervolgens wordt de aansluiting met het metronet richting Slinge gemaakt. Op het traject tussen Zoetermeer en Rotterdam gaat een snelle bus rijden die bij de halte Rodenrijs aansluit op RandstadRail richting Rotterdam.


Bericht geplaatst op vrijdag 3 maart 2006
Bron: Verkeerskunde
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Sprinter / materieel

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |