ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 848 / 849 / 850 >

Politiek Zoetermeer vooral in ban NS-plan

woensdag 22 februari 2006

Zoetermeer moet zo snel mogelijk zijn sneltrein terugkrijgen. Dit is het allesoverheersende onderwerp van de verkiezingsstrijd in de 117.000 inwoners tellende groeistad. "De bereikbaarheid van onze stad is in gevaar", foetert CDA-lijsttrekster Monique van der Linden over de omstreden maatregel van de NS om de sneltrein van Den Haag naar Utrecht vanaf volgend jaar niet meer in Zoetermeer te laten stoppen. "Er zijn al bedrijven, zoals Laurus, die er om die reden vanaf hebben gezien om naar een bedrijventerrein in onze stad te komen."

D66, met zeven zetels de tweede fractie in de raad na de VVD, vindt dat de NS moet worden overgehaald om de intercity van Den Haag en Rotterdam naar het oosten des lands, die wel vier keer in Gouda stopt, twee keer in Zoetermeer te laten halt houden. "De derde stad van ZuidHolland moet een intercity hebben", beklemtoont D66-voorman Flip Huisman.
Ook de altijd dichtgeslibde A12 naar Den Haag is de meeste partijen een doorn in het oog. "Op het bestaande asfalt past makkelijk een extra rijbaan", zegt CDA'ster Monique van der Linden.

D66 vindt echter dat als het openbaar vervoer goed geregeld is, zoals RandstadRail, de extra rijstroken op de A12 niet nodig zijn.

[...]


Bericht geplaatst op vrijdag 3 maart 2006
Bron: De Telegraaf van 22 februari 2006
Meer nieuwsberichten over | Verdwijnen sneltrein 2006 | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |