ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 866 / 867 / 868 >

Elk kwartier rijdt trein naar Gouda

woensdag 15 maart 2006

NS Directeur: "In de aanloop naar het volledig nieuwe Spoorboekje voor de periode 2007-2009 ontstaat hier en daar het beeld dat NS verkeerde keuzes zou maken. Bijvoorbeeld door de Intercity/sneltrein niet meer te laten stoppen in Voorburg en Zoetermeer. Iedere dienstregeling die je ontwerpt voor het drukst bereden spoorwegnet van Europa is uiteindelijk een compromis tussen wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden."

Compromis tussen wensen en mogelijkheden

"In de aanloop naar het volledig nieuwe Spoorboekje voor de periode 2007-2009 ontstaat hier en daar het beeld dat NS verkeerde keuzes zou maken. Bijvoorbeeld door de Intercity/sneltrein niet meer te laten stoppen in Voorburg en Zoetermeer. Iedere dienstregeling die je ontwerpt voor het drukst bereden spoorwegnet van Europa is uiteindelijk een compromis tussen wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden."

Dat zegt regiodirecteur Herman van Tongeren van de NS.
"Vanaf station Zoetermeer kan men nu twee keer per uur met een sneltrein naar Gouda, Woerden, utrecht en Arnhem reizen. En twee keer per uur met een Sprinter naar Gouda.
Maar wie verder wil reizen dan Gouda heeft daar weinig aan, wegens het ontbreken van aansluitende treinen. Straks heeft Zoetermeer ieder kwartier een Sprinter naar Gouda, die daar vier keer uur een snelle aansluiting geeft op Intercity's naar Utrecht en verder: onder andere de plaatsen Arnhem, Amersfoort, Zwolle, Groningen of Deventer en Enschede.
De reistijd naar Utrecht blijft gelijk aan die van de huidige sneltrein, maar het aantal keren per uur dat je van Zoetermeer naar Utrecht kunt reizen zal gaan verdubbelen.
Wie vanaf station Zoetermeer Oost naar Gouda of Utrecht reist heeft voortaan ieder kwartier een Sprinter en is ook nog eens een kwartier sneller in Utrecht dan vandaag de dag.
Overigens rijden twee van die vier Sprinter door naar Utrecht, zodat je overstapvrij kunt blijven reizen naar bijvoorbeeld Woerden. Met dit nieuwe aanbod kan niemand overeind houden dat de reismogelijkheden van Zoetermeer naar Utrecht er door het nieuwe spoorboekje niet op vooruitgaan. Opgeteld bij de voordelen voor de overige stations en de invoering van een halfuur-Sprinterdienst tussen Rotterdam, Gouda, Woerden, Breukelen en Amsterdam is dit nieuwe model de beste keuze voor een beter aanbod aan de meeste reizigers in dit gedeelte van Zuid-Holland."


Bericht geplaatst op zaterdag 25 maart 2006
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 15 maart 2006
Meer nieuwsberichten over | Verdwijnen sneltrein 2006

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |