ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 878 / 879 / 880 >

Proefbus rijdt van Den Haag naar Locomotion en Boerderij

vrijdag 9 december 2005

Jongeren die zaterdagnacht in Zoetermeer uitgaan moeten met de komst van een nieuwe nachtbus makkelijker doorrijden naar uitgaansgelegenheden in Den Haag. Het gaat om een proef met een nieuwe nachtbus, de N6 van HTM, die zaterdagnacht van start gaat.
Deze proefbus N6 rijdt van Den Haag via Station Voorburg en Leidschenveen door naar Zoetermeerse discotheken. De bedoeling is dat jongeren met de nachtbus makkelijker van discotheek naar discotheek kunnen reizen.
Deze nieuwe nachtbus rijdt vanaf 01:00 uur tot 05:00 uur vanaf het Buitenhof ieder uur richting de Zoetermeerse uitgaansgelegenheden Locomotion en De Boerderij en weer terug naar het vertrekpunt op het Buitenhof in Den Haag. Vanaf Zoetermeer vertrekken de bussen op het halve uur.
Volgens een woordvoerder van HTM wordt de nieuwe dienst ingeschakeld omdat de betrokken gemeenten al tijden om een buslijn vragen die de jongeren ’s nachts van de ene naar de andere gemeente kan vervoeren.

De proef van HTM duurt tot en met de nacht van 1 op 2 juli 2006. Als blijkt dat massaal gebruik wordt gemaakt van de bus, dan wil HTM bekijken of de bus ook op vrijdagnacht kan gaan rijden.

De nachtbussen van HTM zijn te herkennen aan een witte sticker met het nummer N6. Voor een rit met een nachtbus moeten jongeren een speciale nachtbuskaart kopen, van 2,60 euro. Dat kan bijvoorbeeld bij de buschauffeur. Met dit kaartje kunnen ze anderhalf uur onbeperkt met de nachtbussen rijden. Voor de nieuwe N6 komt daar een toeslag bij van een euro. In de HTM nachtbussen zijn strippenkaarten en abonnementen niet geldig.


Bericht geplaatst op zondag 2 april 2006
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 9 december 2005
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |