ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 889 / 890 / 891 >

Vijf buslijnen vervangen Sprinter

donderdag 2 februari 2006

Vijf extra buslijnen vervangen in de periode 3 juni tot en met 3 september de treinen van de Zoetermeer Stadslijn. Het spoor wordt dan vervangen en haltes worden omgebouwd voor de komst van RandstadRail. De vervangende bussen stoppen zo dicht mogelijk bij de huidige Sprinterstations en dan zoveel mogelijk bij een bestaande bushalte. Op de spoorlijn Den Haag - Gouda worden extra treinen ingezet (die in Zoetermeer stoppen). Bij station Driemanspolder, en dus ook bij het NS-station Zoetermeer, wordt een tijdelijk busstation ingericht. Hier komen vier van de vijf buslijnen samen en kan worden overgestapt op de trein naar Den Haag (of Gouda).
Vier buslijnen vormen vanaf dit station wee ringlijnen door Zoetermeer. Een vijfde lijn gaat vanaf Centrum West via de N469 óf de A12 naar Den Haag Laan van NOI.

Aanvulling Algemeen Dagblad van 4 februari 2006
Elke buslijn gaat rijden tussen 05:30 en 01:30, overdag in een frequentie van 15 minuten. Elke ringlijn gaat dus acht keer per uur. 's Avonds gaat elke lijn vier per uur. Op de tijdelijke buslijnen zijn (speciale) treinkaartjes geldig.
Alleen bij de haltes Stadhuis en De Leyens komen de haltes verder van de stations af. Bij Driemanspolder wordt de rijbaan afgesloten voor auto's, zodat er twee grote busperron kunnen worden aangelegd. Ook komt er een grote fietsenstalling en wordt het parkeerterrein van IBM opengesteld voor treinreizigers.


Bericht geplaatst op zondag 9 april 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 2 februari 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |