ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 903 / 904 / 905 >

NS tevreden over verloop paasweekeinde zonder Sprinters

dinsdag 18 april 2006

Het tijdelijk schrappen van de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn, wegens werkzaamheden voor RandstadRail, heeft het Paasweekeinde niet tot noemenswaardige problemen geleid. "Alles is volgens plan verlopen," aldus NS.

door Henk Sepers
Het tijdelijk schrappen van de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn, wegens werkzaamheden voor RandstadRail, heeft het Paasweekeinde niet tot noemenswaardige problemen geleid. Dat liet een woordvoerder van de NS gisteren weten. "Alles is volgens plan verlopen." De Sprinters op beide lijnen werden vervangen door bussen, een situatie die nog tot en met zondag duurt.

Onder de reizigers en het buspersoneel zijn de reacties zaterdagmorgen minder enthousiast. "Ze weten ons elke keer weer te verrassen," zegt Marjolein van Dam verontwaardigd. "Dit keer wist ik wel dat er geen treinen rijden, maar nu vertrekken de bussen weer van een andere plaats dan de vorige keer." Buschauffeur Aat de Vos is het met haar eens: "Op station Driemanspolder is het een chaos. De mensen worden aan hun lot overgelaten. Ik heb geen idee waar ik mijn bus moet neerzetten." De Vos, die twee ritjes tussen Driemanspolder en Centrum West heeft gemaakt, staat met zijn bus aan de Rokkeveense kant klaar voor een tochtje via Pijnacker, Berkel en Rodenrijs naar Rotterdam en terug. "Hier is het veel beter geregeld," meent hij. "Mensen van het spoor vangen de reizigers op en vertellen ze waar ze moeten zijn." De buschauffeur houdt zijn hart vast voor de komende dagen als het op de Klapwijkseweg tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs naar verwachting erg druk zal zijn. "Dan staat de bus in dezelfde file als alle automobilisten."

Medewerkers van het 'Proces Bijzondere Taken Den Haag', die namens de NS de reizigers begeleiden, zien de huidige treinloze periode op de Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn vooral als een leermoment voor medio dit jaar. Dan wordt er maandenlang niet gereden op deze lijnen.


Bericht geplaatst op dinsdag 18 april 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 18 april 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |