ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 912 / 913 / 914 >

Nog één keer mee met Blokkendoos en Hondenkop

donderdag 25 mei 2006

De treindiensten Hofpleinlijn en Zoetermeer Stadslijn hebben hun langste tijd gehad. De gele NS-treinen tussen Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag rijden op 2 juni voor het laatst, meldde een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen donderdag.

Na die datum wordt het spoor aangepast aan de voertuigen van RandstadRail, die vanaf september gaan rijden.

De Hofpleinlijn heeft net zijn eeuwfeest niet gehaald: als over twee weken de laatste boemels rijden, is de oudste elektrische spoorlijn van Nederland 98. De Zoetermeerse lijn was in 1977 de eerste stadsspoorlijn van het land. RandstadRail maakt het mogelijk dat reizigers zonder overstappen verder kunnen reizen over het Rotterdamse metronet en het Haagse tramnet.

Bij wijze van afscheid gaat de NS op Hemelvaartsdag terug in de tijd. Geďnteresseerden kunnen op die dag op beide lijnen gratis reizen. Op de Hofpleinlijn zet de NS de historische treinmodellen Blokkendoos en Hondenkop in, naast de reguliere dienstregeling. Op de Zoetermeerlijn rijden tot op het laatst de Sprinters, die dertig jaar geleden speciaal hiervoor werden ontworpen.

Op station Den Haag-Centraal houdt de NS diverse activiteiten. Er zijn onder meer oude treinen, affiches en foto's. De spoorwegen nodigen reizigers uit hun mooiste foto's van de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn in te sturen.

Aanvulling NS.nl
In de nacht van 2 op 3 juni rijdt NS haar laatste ritten op de Hofpleinlijn en Zoetermeer Stadslijn. Met het verdwijnen van beide lijnen verdwijnt ook een belangrijk stukje NS-historie. Dat geldt in het bijzonder voor de Hofpleinlijn, de eerste geëlektrificeerde spoorlijn van Nederland.

Historische dienstregeling
Op de Hofpleinlijn kunt u op Hemelvaartsdag hernieuwd kennis maken met treinen, die in het verleden op die lijn dienst hebben gedaan. Daarvoor is van 09.00 uur tot 17.00 uur een extra dienstregeling gemaakt voor onder andere de zogeheten 'Blokkendoos' en 'Hondekop'. Deze historische dienstregeling wordt gereden naast de reguliere (zaterdag-) dienstregeling met Sprinters.

Terug in de tijd op Den Haag Centraal
Op Hemelvaartsdag is het op station Den Haag Centraal de hele dag een komen en gaan van oude treinstellen. Eén daarvan wordt gebruikt voor het tentoonstellen van foto's en affiches over de historie van de Hofpleinlijn.

Gratis reizen op Hofpleinlijn en Zoetermeer Stadslijn
Met de trein op de Hofpleinlijn en Zoetermeer Stadslijn is op 25 mei gratis. Dit afscheidsgebaar naar u geldt zowel voor de reguliere Sprinters op beide lijnen als voor de extra ritten met historisch materieel op de Hofpleinlijn.

Fotowedstrijd
NS nodigt reizigers en omwonenden uit om 'hun lijn' op de gevoelige plaat (digitaal) vast te leggen. Foto's met het thema 'Mijn Hofpleinlijn' of 'Mijn Zoetermeerlijn' kunnen gestuurd worden naar mijnhofpleinlijn@ns.nl en/of mijnzoetermeerlijn@ns.nl. Een selectie van de inzendingen wordt na het afscheid tentoongesteld op station Den Haag Centraal, waar later ook de winnaar bekend zal worden gemaakt. Die gaat met zijn/haar complete gezin een hele dag 'Er-op-Uit!'.


Bericht geplaatst op vrijdag 19 mei 2006
Letterlijk bericht ANP van 19 mei 2006
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |