ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 914 / 915 / 916 >

Treinverkeer rond Den Haag komt weer op gang

vrijdag 26 mei 2006

Het treinverkeer rond Den Haag komt vrijdagochtend weer langzaam op gang. Door een computerstoring reden sinds 05:00 uur geen treinen van en naar de stad. Nadat de storing deels werd opgelost, is het treinverkeer op enkele trajecten omstreeks 07:30 uur hersteld. Tussen Den Haag en Leiden zijn bussen ingezet voor gedupeerde passagiers.

Treinreizigers van en naar Den Haag moeten de rest van de ochtend nog rekening houden met vertragingen van een half uur tot een uur. Tussen Den Haag Centraal en Gouda en tussen Leiden en Den Haag Centraal rijden omstreeks 08:00 uur nog altijd geen treinen. Reizigers tussen de noordelijke en zuidelijke Randstad worden geadviseerd via Utrecht te reizen.

Omdat veel mensen vrijdag een vrije dag hebben opgenomen na Hemelvaartsdag is het rustiger op de stations. Daardoor is de overlast door de storing minder groot dan op een normale vrijdagochtend, zegt een ProRail-woordvoerder. "Gelukkig is de dag na Hemelvaart niet zo druk. Dat is een geluk bij een ongeluk."

Monteurs zijn bezig de storing te verhelpen. Mogelijk gaat het om een voedingsstoring, maar de oorzaak staat nog niet vast. ProRail verwacht dat het treinverkeer rond Den Haag in de loop van de ochtend volledig is hersteld.

Doorrijden was geen optie, omdat de schade aan de stroomafnemer zodanig was dat anders ongetwijfeld de bovneleiding ergens stuk getrokken zou worden. Het treinpersoneel dacht aanvankelijk slechts enkele minuten vertraging op te lopen door over te schakelen op de tweede stroomafnemer. Helaas bleek men de kast van waaruit die ingeschakeld moest worden niet te kunnen openen. De volgende optie die door RVL aan het treinpersoneel was aangeboden was combineren met de trein achter (aan Haagse zijde) de 2028. Helaas ging dat niet omdat dat ander materieel betrof.
Als volgende optie werd via de omroep in de trein gevraagd of er iemand in de trein een combinatietang bij zich had (kennelijk om daarmee de kast te kunnen openen of zo). Helaas was dat ook niet het geval. Wellicht is het een goed idee voor NSR om alle treinen standaard te voorzien van een eenvoudig gereedschapssetje.
Toen de trein van de leeg materieel-rit enkele minuten naast ons op spoor 3 stond werd in de trein omgeroepen dat we met die trein in ieder geval naar Zoetermeer Oost zouden kunnen en van daaruit misschien wel weer verder. Helaas vetrok deze trein zonder ons net toen de eerste reizigers vanaf spoor 4 op spoor 3 waren aangekomen.

Aanvulling NS.nl
10:00 uur .Van en naar Den Haag. De beperkingen als gevolg van een eerdere computerstoring van en naar Den Haag zijn voorbij. Het treinverkeer van en naar Den Haag is volledig hervat.


Bericht geplaatst op vrijdag 26 mei 2006 | Laatste update op zaterdag 8 juli 2006
Letterlijk bericht Nieuws.nl van vrijdag 26 mei
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |