ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 919 / 920 / 921 >

Tot oktober geen tramverkeer Krakeling

dinsdag 16 mei 2006

Een groot deel van de Zoetermeerse treinreizigers blijft ook in september en oktober verstoken van sneltrams op de Zoetermeer Stadslijn. Vanaf 3 september gaat alleen de nieuwe lijn 4 van RandstadRail rijden.

Een groot deel van de Zoetermeerse treinreizigers blijft ook in september en oktober verstoken van sneltrams op de Zoetermeer Stadslijn. Vanaf 3 september gaat alleen de nieuwe lijn 4 van RandstadRail rijden via de stations Voorweg, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert naar Oosterheem. De andere Sprinterstations in Zoetermeer zijn tot 29 oktober aangewezen op vervangend busvervoer.

De vertraging wordt volgens het stadsgewest Haaglanden veroorzaakt door onder meer de complexiteit van de spoorvervanging. "Het vervangen van de oude treinsporen is een intensieve klus," legt een woordvoerder van Haaglanden uit. "Bovendien worden de nieuwe RandstadRail-voertuigen gefaseerd aangeleverd. Het duurt even voordat ze allemaal inzetbaar zijn."

Op 2 juni rijdt de laatste Sprinter over de Zoetermeer Stadslijn. Vanaf 3 juni worden vervangende bussen ingezet die de stations binnen Zoetermeer met elkaar verbinden. Haaglanden onderzoekt de inzet van bussen in de periode van 3 september tot 29 oktober. Volgens Haaglanden zal de overlast voor Zoetermeerders meeevallen. "De noordelijke stations van de nieuwe lijn 4 - die wél rijdt vanaf 3 september - zoals Palenstein en Seghwaert, behoren tot de haltes met de meeste reizigers."

Wie na 2 juni gebruik wil maken van de vervangende bussen heeft puntenkaarten nodig. De vervoersbewijzen zijn vanaf deze week onder meer te verkrijgen bij de postkantoren, postagentschappen en TPG-servicepunten in de stad. Een kaart met tien punten kost tien euro. Een korte reis binnen Zoetermeer kost één punt, naar Den Haag twee punten. De NS organiseert geen festiviteiten rond de laatste Sprinter, op de Hofpleinlijn wel. Daar laat men op Hemelvaartsdag historische treinen rijden. De Hofpleinlijn, die er ook na 2 juni uitgaat, was in 1908 de eerste elektrische treinlijn in Nederland.


Bericht geplaatst op maandag 29 mei 2006
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 16 mei 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling tram | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Marc heeft op vrijdag 2 juni 2006 de volgende reactie geplaatst.

de Sprinters

goedenavond op de laatst avond van de Sprinter. Ik vraag me af waar de Sprinterstellen nu voor gebruikt gaan worden. Met name de eerste reeks van 12, die zonder "balg" tussen de treinbakken, waren speciaal voor de stadslijn gemaakt. Wat gaat NS met deze Citypendels doen ?

Maarten Batenburg heeft op maandag 5 juni 2006 de volgende reactie geplaatst.

Re: de Sprinters

Beste Marc,

Bedankt voor je reactie cq vraag.

Deze worden de komende drie maanden sowieso deels ingezet voor de extra treinen op de Goudse lijn. Daarnaast zal de rest waarschijnlijk gaan rijden op de spitstreinen Gouda - Leiden, en rond Amsterdam. Wat klein grutwerkzaamheden dus :-/
Of er onderscheid gemaakt zal worden tussen de zogenaamde lage Sprinters en hoge Sprinters, weet ik niet.
Gelukkig gaan ze nog niet naar de schroothoop, waarvan overigens aanhankelijk wel sprake van zou zijn geweest.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |