ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 924 / 925 / 926 >

NS wil graag Station BleiZo

vrijdag 16 juni 2006

De Nederlandse Spoorwegen hebben oren naar een nieuw treinstation op de plek waar de nog door te trekken Oosterheemlijn de A12 zal kruisen. Het station is de wens van de gemeenten Zoetermeer en Bleiswijk, die het in de plannen ‘station BleiZo’ noemen.

door René Lamers
De Nederlandse Spoorwegen hebben oren naar een nieuw treinstation op de plek waar de nog door te trekken Oosterheemlijn de A12 zal kruisen. Het station is de wens van de gemeenten Zoetermeer en Bleiswijk, die het in de plannen ‘station BleiZo’ noemen.
De toezegging van de NS is mede reden waarom de Zoetermeerse politiek zich erbij neerlegt dat de stad geen intercitystation krijgt. Sowieso heeft de NS de politiek ervan kunnen overtuigen dat door het schrappen van de sneltreinen alleen stoptreinen rendabel zijn voor Zoetermeer. De reistijd naar Utrecht zal zelfs korter zijn, terwijl niet zoveel mensen opstappen op station Zoetermeer. En de reizigers zouden verward kunnen raken bij het alternatief dat Zoetermeer voorstelde, namelijk twee van de zes intercitytreinen tussen Den Haag en Utrecht in Zoetermeer laten stoppen in plaats van Gouda.
Vervoerswethouders Pieter Smit is blij dat de NS mee willen werken aan de bouw van station BleiZo. Het station zou temidden van een nieuw bedrijventerrein aan weerszijden van de A12 komen. Personeel van deze bedrijven kunnen met het station worden verleid met de trein te komen in plaats van met de auto. Daarnaast zouden reizigers uit Oosterheem snel aansluiting hebben op de lijn Den Haag-Utrecht. Als raadslid voerde Smit nog actie voor de intercitystatus van Zoetermeer. De acties waren niet vergeefs, zo denkt hij. "De toezegging is het resultaat ervan. De NS hebben oog voor de belangen van Zoetermeer."


Bericht geplaatst op vrijdag 16 juni 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 16 juni 2006
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |