ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 930 / 931 / 932 >

Toekomst veilig stappenbus onzeker

vrijdag 23 juni 2006

Het voortbestaan van de veilig stappenbus in Zoetermeer staat op losse schroeven. Twee horecaondernemers in het Stadshart overwegen er niet langer financieel aan bij te dragen. Ze zouden er zelf te weinig profijt van hebben, omdat er nauwelijks mensen bij hun horecagelegenheden in- en uitstappen.

door René van Leusden
Het voortbestaan van de veilig stappenbus in Zoetermeer staat op losse schroeven. Twee horecaondernemers in het Stadshart overwegen er niet langer financieel aan bij te dragen. Ze zouden er zelf te weinig profijt van hebben, omdat er nauwelijks mensen bij hun horecagelegenheden in- en uitstappen.

Het is zeer de vraag of de andere horecaondernemers die aan de bus meebetalen, het dreigende gat willen dichten. Begin dit jaar, toen er sprake was van een soortgelijke situatie, gebeurde dat nog wel. Zo was discotheek Locomotion bereid meer te betalen.

De gratis stappenbus toert op zaterdagavonden tussen de plaatselijke uitgaansgelegenheden. Het aantal personen dat er gebruik van maakt, varieert op zo’n avond van dertig tot negentig. Dit tot grote tevredenheid van veel horecaondernemers en de gemeente. Doordat jongeren zich laten vervoeren, zouden er op de looproutes tussen de uitgaansgelegenheden minder vernielingen worden aangericht.

De veilig stappenbus begon in de herfst van 2005 als experiment. Ondernemers betaalden de twee beveiligingsmensen op de bus (360 euro ex. btw per avond) en gemeente huurde de bus (voor 450 euro per keer). Het initiatief werd een halfjaar geleden verlengd, tot 1 juli. Komende week overleggen de ondernemers over de ontstane situatie. Wim Blansjaar, voorzitter van de afdeling Zoetermeer van Koninklijk Horeca, verwacht dat daarbij de roep om meer onderzoek naar de doelgroep en om meer promotie voor de bus aan de orde komen. Mogelijk verlangen de ondernemers van het publiek een kleine bijdrage. De gemeente wil, zo laat een zegsman weten, het experiment graag voortzetten en heeft tot het eind van het eind ook geld beschikbaar gesteld voor de huur van de bus. Bovendien heeft de gemeente tot en met 2010 geld voor de bushuur gereserveerd.


Bericht geplaatst op zondag 25 juni 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 23 juni 2006
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |