ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 935 / 936 / 937 >

Het doek valt voor de Sprinter

vrijdag 9 juni 2006

In de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni is het doek voor de Sprinter op de Zoetermeerlijn definitief gevallen.

Wethouder Pieter Smit (verkeer en vervoer): "Dit feit leverde mij, ook als oud-Sprinterveteraan, een dubbel gevoel op. Het is een raar idee dat de Sprinter na bijna 30 jaar niet meer op de Zoetermeerlijn rijdt. Een woord van waardering in de richting van de Nederlandse Spoorwegen is op zijn plaats. Voor bijna 30 jaar trouwe dienst en voor het in 1977 neerzetten van een -toen- innovatief openbaar vervoerproduct. De Sprinter heeft zeker positief bijgedragen aan wat Zoetermeer nu is.

Maar de tijd staat niet stil; de mobiliteit is sterk gegroeid en de wensen van de reizigers zijn veranderd. Het is tijd voor vernieuwing. En die komt er met RandstadRail. Nieuwe, moderne en comfortabele sneltrams, hoge frequenties, nieuwe transparante haltes, dynamische reizigersinformatie, gelijkvloerse instap en sociale veiligheid. De HTM wordt de nieuwe vervoerder.

Voordat het zover is, is het nog drie maanden afzien. Er moet nog erg veel gebeuren. Maar alle bij RandstadRail betrokken partijen gaan ervoor. Voor velen zal een vakantie er deze zomer niet inzitten. Deze periode zal ook aan de Zoetermeerse bevolking en de openbaar vervoerreizigers niet ongemerkt voorbij gaan. Veel mensen zullen hier toch last van hebben, dat realiseer ik mij terdege. Ik vraag dan ook begrip van iedereen."


Bericht geplaatst op zaterdag 15 juli 2006
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 9 juni 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |