ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 937 / 938 / 939 >

"Helaas, het is niet anders"

vrijdag 2 juni 2006

"Wilt u er ook een?", vraagt de vriendelijk medewerkster van de NS aan de late passagiers. Ze deelt krakelingen uit. Op toepasselijke wijze wordt een feestelijk tintje gegeven aan een gebeurtenis die gemengde gevoelens oproept: de Zoetermeer Stadslijn vertrekt voor de allerlaatste kkeer van Den Haag Centraal. Het is zaterdag 01:10 uur, 3 juni 2006.

door Ben Masschaert
Als de machinist van dienst, Gerrit Roskam, het perron op loopt wordt hij aangesproken: "Bent u de machinist van de laatste rit? Mag ik uw handtekening?" Dat mag, en Gerrit zet hem glimlachend op de hand van de jongen. Later signeert hij ook kaartjes en rittenstaten. Ontstaan hier collectors items? Het meerendeel van de reizigers op deze laatste rit zijn NS-medewerkers die behoren tot de groep vaste controleurs. In de trein hangen ze slingers en balonnen op. Er wordt gelachen en ze zijn uitgelaten, maar onderhouds knaagt het. Deze probleemlijn was immers jarenlang hun vertrouwde werkterrein dat ze nu moeten opgeven.
Ex-controleur Ronald, nu bij de Spoorwegpolitie, heeft vijftien jaar op de Zoetermeerlijn gereden. "Nog in de tijd dat we maar met z'n tweeŽn waren, toen waren er nog geen zesmansteams. Ik heb met veel plezier gewerkt en ook rottigheid meegemaakt. Maar daar heb ik wel heel veel van geleerd!"
Via de omroepinstallatie memoreert procesmanager Joyce van den Hoek Ostende de moeilijke tijden die de lijn gekend heeft, maar die dankzij de inzet van velen uiteindelijk toch werden overwonnen.
Gerrit voert de Sprinter over de nachtelijk krakeling en laat de trein toeterend afscheid nemen van de stad en de bewoners. Als het gele treinstel voorgoed Zoetermeer uit rijdt, zucht de machinist: "Helaas, het is niet anders."


Bericht geplaatst op zaterdag 15 juli 2006
Letterlijk bericht Nieuwsblad Zoetermeer van donderdag 8 juni 2006
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |