ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 942 / 943 / 944 >

Mol graaft rondje Zoetermeer

dinsdag 4 juli 2006

De Mol is speciaal uit Engeland overgebracht om zich een weg door de stenen tussen de rails van de Zoetermeerlijn te graven. Het apparaat, dat kapotte en bruikbare stenen scheidt, is bijna klaar met zijn rondje.

door Martine Hemstede
De Mol is speciaal uit Engeland overgebracht om zich een weg door de stenen tussen de rails van de Zoetermeerlijn te graven. Het apparaat, dat kapotte en bruikbare stenen scheidt, is bijna klaar met zijn rondje.

De spoorbeheerders hebben de treinloze periode op het Zoetermeerse spoor -tussen Sprinter en RandstadRail- aangegrepen om het dertig jaar oude spoor te vervangen voor nieuw. Niet eerder is in Nederland dertig kilometer spoor achter elkaar in een keer vervangen.

De nieuwe rails is vijf kilo per meter lichter dan de standaard rails. De tram die er straks overheen rijdt is immers een stuk lichter dan de oude Sprinter. De 120 meter lange stukken spoor worden als enorme spagettislierten op hun plaats uitgerold. De 'dwarsliggers' zijn niet meer van eikenhout, maar van beton. Verder verandert er aan het spoor weinig. Minder dan aan de stations en de schakelkasten langs de route.

Het spoor wordt met vrachtauto's vervoerd naar de Hoogovens in IJmuiden en de oude bielzen zouden volgens een verhaal uit derde hand naar Afrika gaan, waar het klimaat zo droog is dat ze het nog een tijdje zouden uithouden.

Projectleider Frits van der Flier van RandstadRail verwacht dat de klus binnen de geplande zeven weken af komt. Mits de temperatuur een beetje daalt, want het lassen van de sporen kan alleen bij 25 graden. Anders kunnen ze breken in de winter.


Bericht geplaatst op woensdag 19 juli 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 4 juli 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |