ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 944 / 945 / 946 >

Stappenbus blijft rijden

maandag 3 juli 2006

Uitgaanspubliek kan zich ook de komende tijd in Zoetermeer gratis laten vervoeren met de 'veilig stappenbus'. Het project dat in oktober 2005 als proef begon en een half jaar geleden werd verlengd tot 1 juli, lijkt voorlopig veiliggesteld.

De gemeente en de aan de bus meebetalende horecaondernemers zijn eind vorige week overeengekomen dat ze ermee doorgaan. Een aantal betrokken ondernemers heeft dat dit weekeinde bevestigd. Onlangs leek de gratis service aan stappers in gevaar te komen, doordat enige ondernemers nabij de halte Theaterplein in het Stadshart dreigden af te haken. Ze wezen erop dat er daar nauwelijks mensen in- en uitstappen. Begin dit jaar was sprake van een soortgelijke situatie. Ook toen werd uiteindelijk besloten door te gaan, omdat alle deelnemers de goede kanten van het project, zoals minder vandalisme op de looproutes tussen uitgaansgelegenheden, zwaarder lieten wegen dan de nadelen.

De stappenbus verbindt op zaterdagavonden en -nachten een aantal wijken met plaatselijke uitgaansgelegenheden. Het aantal personen dat er gebruik van maakt, varieert per nacht van circa dertig tot negentig. De horecaondernemers bekostigen twee beveiligingsmensen die in de bus meerijden (360 euro ex. btw per avond). De gemeente betaalt de huur van het voertuig (450 euro per nacht).

Gemeente, politie en horeca gaan nog bekijken of er hier en daar verbeteringen in de busdienst mogelijk zijn. Zoals de mogelijke verplaatsing van een halte aan het Theaterplein.

Aanvulling AD van dinsdag 4 juli 2006
De halte van de veilig stappenbus bij discotheek Locomotion aan de Amerikaweg wordt verplaatst van het nabijgelegen viaduct naar het parkeerterrein. De bus zorgt op zaterdagavonden voor gratis vervoer tussen uitgaansgelegenheden. Het initiatief van horeca en gemeente is onlangs tot 2007 verlengd.


Bericht geplaatst op zaterdag 22 juli 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 3 juli 2006
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus | Wijzigingen dienstregeling bus

P van der Molen heeft op zaterdag 26 augustus 2006 de volgende reactie geplaatst.

uitbreiding stappenbus

Hallo, Mijn zoon gaat uit in Leidschendam en Voorburg omdat al zijn vrienden daar woonachtig zijn. Als hij 's nachts terug gaat rijden er geen bussen of sprinters meer. Waarom wordt de stappenbus niet uitgebreid over de hele regio. Ook zou het fijn zijn als er een verbinding 's nachts b.v. met de randstadrail gemaakt zou worden voor de weekenden. Taxi's zijn 's nachts ook niet betaalbaar. Zeker niet voor jongeren en met een bakkie op op de scooter langs de voorweg lijkt me ook niet wenselijk.

Graag een reactie.

Elly van der Molen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |