ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 948 / 949 / 950 >

Vervangend vervoer Zoetermeer Stadslijn

vrijdag 2 juni 2006

Op zaterdag 3 juni start de ombouwfase van de Zoetermeer Stadslijn naar RandstadRail. In de zomermaanden wordt de bestaande Zoetermeer Stadslijn omgebouwd, al het spoor wordt vervangen en de nieuwe spoorlijn richting Oosterheem wordt gebouwd. Gedurende een aantal maanden rijden er geen NS-treinen meer, terwijl RandstadRail ook nog niet rijdt. Om ervoor te zorgen dat u ook in de zomermaanden gewoon op uw plaats van bestemming kunt komen, wordt er vervangend vervoer ingezet.

De snelste route naar Den Haag
De meeste mensen reizen van en naar Den Haag. Dit gaat in de ombouwfase het snelst met een overstap op station Driemanspolder. Hier vertrekt 4 tot 6 keer per uur een trein. Behalve de lijnen 1 t/m 4 rijden ook de lijnen 70, 75 en 76 vanaf Centrum West tijdelijk door naar station Driemanspolder. Vanuit Noordhove en Oosterheem komt daardoor de extra overstap bij Centrum West te vervallen.
Buslijn 5 is alleen bedoeld voor de bestemmingen Leidschendam, Voorburg en Laan NOI. Indien u met deze bus doorreist naar Den Haag Centraal dan bent u, in vergelijking met een overstap op de trein vanaf Zoetermeer/Driemanspolder, 15 tot 30 minuten langer onderweg.

Lijn 73 en Hofpleinlijn
Lijn 73 rijdt in de zomer niet, omdat lijn 2 exact dezelfde route rijdt. Op verzoek van diverse reizigers is besloten dat lijn 2 bij alle haltes van lijn 73 gaat stoppen. Dit betekent dat de bus dus ook stopt bij haltes die niet op de lijnennetkaart zijn aangegeven. Lijn 1, die in de tegenrichting rijdt, stopt uitsluitend bij de haltes nabij een station. Reist u naar een station langs de Hofpleinlijn, neemt u dan lijn 6, die vaak vertrekt vanaf Centrum West, of spitslijn 7.

Vervoersbewijzen
Voor het vervangend vervoer bestaan speciale vervoersbewijzen: de puntenkaarten. Binnen Zoetermeer stempelt u 1 punt. Reist u verder naar Den Haag, Rotterdam of tussengelegen haltes, dan stempelt u 2 punten. De grote puntenkaarten zijn te koop in de voorverkoop; 10 punten voor € 10,- (red. € 6,50) en 45 punten voor € 35,- (red. € 23,-). Het reductietarief geldt (alleen in de voorverkoop) voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, scholieren t/m 18 jaar en 65-plussers. Voorverkoopadressen zijn uitsluitend de loketten van Connexxion, HTM en RET (dus niet het NS loket), de speciale verkoopwagens van Connexxion bij Centrum West en Driemanspolder, postkantoren, postagentschappen en TPG-servicepunten. In de bus kunt u alleen puntenkaarten van 1 of 2 punten kopen. U betaalt in de bus voor 1 punt € 1,20 en voor 2 punten € 2,20. Reductiekaarten en grote puntenkaarten (10 of 45 punten) worden in de bus niet verkocht. De punten zijn geldig tot 30 september. Reist u uitsluitend per trein, dan kunt u gebruik blijven maken van de NS plaatsbewijzen, maar niet van de strippenkaart. De strippenkaart is wel geldig op alle bussen en het goedkoopst wanneer u binnen Zoetermeer blijft.

Start RandstadRail
Vanwege het vervangen van het spoor, de gefaseerde levering van de voertuigen en de veiligheid gaat RandstadRail gefaseerd van start. Op 3 september rijdt RandstadRail op de Oosterheemlijn en de Hofpleinlijn, vanaf 29 oktober ook op de Krakeling. Natuurlijk is er tot die tijd vervangend busvervoer voor de Krakeling. Op 10 december wordt RandstadRail (lijn 3) aangesloten op het Haagse tramnet en rijdt dan tot Loosduinen. Medio maart 2007 rijdt RandstadRail (lijn 4) naar de Uithof, eind 2008 tot Rotterdam CS. Dan vervalt station Hofplein.


Bericht geplaatst op zondag 23 juli 2006
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 2 juni 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privι een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |