ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 958 / 959 / 960 >

RandstadRail tot nader order uitgesteld

donderdag 3 augustus 2006

De start van RandstadRail die op 3 september a.s. stond gepland, is enkele weken uitgesteld. Hiertoe hebben het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam op donderdag 3 augustus jl. besloten.

In de maand juli heeft een aantal tegenslagen het tijdschema zodanig verstoord dat onvoldoende tijd kan worden ingeruimd om de veiligheid van het spoor en de voertuigen te testen. Aangezien RandstadRail pas van start gaat als alle testen op veiligheid zijn uitgevoerd, is de opening op 3 september a.s. niet meer haalbaar.

De tegenslagen hebben vooral te maken met de stroomvoorziening als essentieel onderdeel van met elkaar samenhangende spoorvoorzieningen. Door de extreme hitte van de afgelopen weken is de kunststof behuizing van een nieuwe stroomkabel opengesprongen waardoor diverse noodvoorzieningen moesten worden aangelegd. Bij twee onderstations voor de stroomvoorziening bij Pijnacker en Leidschenveen zijn problemen ontstaan waardoor reparatiewerkzaamheden nodig zijn. De geplande veiligheidstesten zijn hierdoor vertraagd.

Deze omstandigheden dwingen het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam ertoe om de start van de exploitatie enkele weken uit te stellen. Afhankelijk van het resultaat van de integrale spoorbeveiligingstesten wordt uiterlijk op 30 augustus a.s. bekend gemaakt wanneer RandstadRail ingebruik genomen kan worden.

Vervangend vervoer
Het vervangend vervoer met treinen op de Goudselijn en met bussen tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal en tussen Rotterdam en Zoetermeer wordt tot de start van de exploitatie van RandstadRail gegarandeerd. Voor het vervangend vervoer wordt uitgegaan van de huidige frequentie, maar met meer inzet dan in de afgelopen zomerperiode. Op dit moment wordt bezien of de kwaliteit van het vervangend vervoer kan worden verbeterd door middel van de exploitatie van een gedeelte van de Hofpleinlijn. Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie. Het huidige tariefsysteem van het vervangend vervoer blijft gehandhaafd.

De reiziger
Om het ongemak voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, is de planning van de werkzaamheden zo kort mogelijk gehouden. Aanvankelijk zag de voortgang er goed uit en lag de uitvoering voor op schema. Het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam betreuren het dat de opleverdatum niet wordt gehaald en het geduld van de reizigers op de proef wordt gesteld. Beide stadsregio’s stellen echter hoge eisen aan de veiligheid en onderstrepen het belang van voldoende testmogelijkheden zodat de reiziger straks veilig kan reizen met RandstadRail.


Bericht geplaatst op donderdag 3 augustus 2006
Bron: Stadsgewest Haaglanden; donderdag 3 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |