ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 965 / 966 / 967 >

Stad draait niet op voor extra bussen

vrijdag 11 augustus 2006

De HTM en de RET zullen moeten opdraaien voor de kosten van het vervangend busvervoer in de periode dat de introductie van RandstadRail is vertraagd. Gevreesd werd voor financiŽle gevolgen voor de gemeente en dus de inwoners.

door Renť Lamers
De HTM en de RET zullen moeten opdraaien voor de kosten van het vervangend busvervoer in de periode dat de introductie van RandstadRail is vertraagd.

Volgens het Stadsgewest Haaglanden staat dit in het contract dat is getekend met de twee vervoersmaatschappijen die de lightrailverbindingen tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam voor hun rekening gaan nemen.

Het stadsgewest kan hiermee de Zoetermeerse politiek geruststellen. Het CDA had vervoerswethouder Smit al gevraagd naar de financiŽle gevolgen voor Zoetermeer door het uitstel van RandstadRail, dat het gevolg is van tegenslagen in de bouw. Gevreesd werd voor financiŽle gevolgen voor de gemeente en dus de inwoners. De kosten voor het busvervoer in de geplande periode kwam op conto van het rijk. De rijkssubsidie voorzag niet in verlenging van het busvervoer.

Over de kosten van het vervangend vervoer willen stadsgewest en busmaatschappij Connexxion geen mededelingen doen. Voor HTM en RET zullen de kosten meevallen, want door het uitstel van RandstadRail wordt weer op materieel bespaard. Wel zullen er na de zomer meer bussen rijden. De enige die erop vooruit gaat, is Connexxion. Die mag nog enkele weken chauffeurs en bussen inzetten voor de 22 ritten die per uur worden gemaakt. Dat veel bussen leeg rondrijden, maakt Haaglanden niet uit. "Je wilt een bepaalde frequentie bieden voor een alternatief voor een systeem waaraan mensen dertig jaar gewend zijn geraakt," legt Renzema uit. "Dan moet je niet krenterig zijn."


Bericht geplaatst op zondag 13 augustus 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 11 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |