ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 968 / 969 / 970 >

Voorburg en Zoetermeer verliezen

dinsdag 15 augustus 2006

Het zat er al aan te komen, maar reizigers uit Zoetermeer en Voorburg zijn in deze regio de grote verliezers als in 2007 de nieuwe dienstregeling van de NS ingaat. Dat blijkt uit de laatste plannen van de NS.

Station Voorburg verliest zijn status als intercitystation. Voorburgers die vanuit hun woonplaats naar Utrecht willen reizen, moeten met de stoptrein en kunnen in Gouda overstappen op de intercity. Of eerst terug naar Den Haag Centraal reizen en daar op de intercity stappen.

De gemeente Zoetermeer wilde station Zoetermeer opplussen tot intercitystation. Het tegenovergestelde gebeurt: straks stopt hier zelfs de sneltrein niet meer en kunnen reizigers alleen nog de stoptrein nemen.

Dienstregelingdeskundige Han Poortman van reizigersorganisatie Rover betreurt beide beslissingen. "Voor Zoetermeer, toch een stad met meer dan 100.000 inwoners is dit een klap," stelt hij. "Wat Voorburg betreft: dat gaan de NS nog wel merken. Ze zeggen dat er te weinig reizigers in- en uitstappen, maar ik betwijfel dat. Wij denken dat veel Voorburgse reizigers een kaartje of abonnement kopen tot Den Haag Centraal. Dat zien we vaker bij stations die dichtbij een hoofdstation liggen. Dat scheelt weinig in prijs en is handig als je een keer toch door wilt reizen omdat je naar de binnenstad moet. Wij denken dat veel Voorburgse reizigers gaan afhaken als ze verplicht eerst naar Den Haag moeten of de stoptrein moeten nemen."

Voor reizigers richting Leiden en Rotterdam verandert er niets in 2007. Wie gaan er wel op vooruit? Hagenaars met familie in Limburg. Gaat er op dit moment slechts een keer per uur een intercity rechtstreeks vanaf CS naar Venlo, in 2007 is dat elk halfuur.

Mensen die werken in Gouda hebben helemaal geluk: deze stad heeft wél de felbegeerde status van intercitystation gekregen. Met acht treinen per uur richting Utrecht, stopt daar ieder kwartier een intercity en ieder kwartier een boemeltje.


Bericht geplaatst op donderdag 17 augustus 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 15 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | Verdwijnen sneltrein 2006

Melvin Koote heeft op maandag 21 augustus 2006 de volgende reactie geplaatst.

Alternatief plan

Beste Maarten Batenburg en alle anderen van Rover-Zoetermeer.
Ik heb og één plan, waarmee Zoetermeer toch de Intercity-status kan krijgen: Vraag aan de NS of ze de Intercity Den Haag Centraal-Groningen/Enschede in Zoetermeer i.p.v. in Gouda kunnen laten stoppen. Dit moet mogelijk zijn, omdat reizigers vanaf Gouda altijd nog met de Intercity vanaf Rotterdam kunnen.
De Intercity Den Haag-Arnhem in Zoetermeer i.p.v. Gouda laten stoppen kan helaas niet, omdat reizigers van Rotterdam naar Arnhem in Gouda op die Intercity moeten stappen.
Ik hoop dat u mijn plan aan de NS voorlegt en dat de NS akkord gaat.
Met vriendelijke groeten, Melvin Koote.

Melvin Koote heeft op dinsdag 22 augustus 2006 de volgende reactie geplaatst.

Sorry

Ik wil hierbij mijn excuses aanbieden voor mijn spellingsfouten.
Ik heb dat bericht nogal snel getypt en niet meer nagelezen.
Met vriendelijke groeten van Melvin Koote.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |