ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 970 / 971 / 972 >

Stadsbussen rijden langer door

woensdag 16 augustus 2006

Net als het vervangend busvervoer voor RandstadRail, blijven ook de reguliere stadsbussen van Connexxion in september volgens de huidige dienstregeling rijden in Zoetermeer en Leidschenveen.
Dat bevestigt een woordvoerder van het Stadsgewest Haaglanden, dat over dienstregelingen gaat.

Een aantal buslijnen zou vervallen of een andere route gaan rijden vanaf 3 september, de startdatum van RandstadRail. Omdat het spoor van dit nieuwe vervoersmiddel dan nog niet klaar is, blijft de huidige dienstregeling langer aan. Tot wanneer precies, is nog niet bekend.

Buslijn 40 rijdt straks alleen tussen Leidschenveen Houtkade en Leidschendam. Het deel tussen Houtkade en Zoetermeer komt te vervallen. Reizigers tussen Zoetermeer en Leidschenveen kunnen met RandstadRail op het nieuwe station Leidschenveen opstappen. Buslijn 42 tussen Den Haag Centraal en Leidschenveen verdwijnt.

Lijn 50, de snelle verbinding tussen Zoetermeer en Rijswijk, krijgt Centrum West als eindpunt. Het deel door Seghwaert komt te vervallen. Zodra RandstadRail vanaf Oosterheem gaat rijden, vervalt ook stadsbuslijn 76 door Zoetermeer.

De andere wijzigingen van de Zoetermeerse buslijnen gaan in met de nieuwe dienstregeling vanaf 10 december. Zo verdwijnen de stadslijnen 73 en 75 (naar Oosterheem). Hiervoor in de plaats komen de nieuwe lijnen 77 en 78. Lijn 77 wordt een woonwerklijn tussen Meerzicht en Centrum-West die ook de bedrijventerreinen Hoornerhage en Zoeterhage en Oosterheem gaat bedienen. Lijn 78 is volgens Connexxion bedoeld als recreatielijn en gaat Centrum-West verbinden met 'recreatieve attractiepunten in Zoetermeer'.


Bericht geplaatst op zaterdag 26 augustus 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 16 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling bus | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |