ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 971 / 972 / 973 >

Vanaf 10 september rijdt de Hofpleinlijn

woensdag 23 augustus 2006

Met ingang van 10 september a.s. zal een deel van het vervangend vervoer voor RandstadRail, het traject Nootdorp - Rotterdam Hofplein, alvast per spoor plaatsvinden. Dit verkort de reistijd met het vervangend vervoer op dit traject, waarmee het ongemak voor reizigers wordt beperkt.

In tegenstelling tot het traject rondom Zoetermeer ligt het traject Nootdorp - Rotterdam Hofplein redelijk geïsoleerd en is er weinig samenhang met andere onderdelen. Dit maakte het mogelijk op dit traject eerder de nodige veiligheidstesten uit te voeren, waardoor al vóór de start van RandstadRail tussen Nootdorp en Rotterdam Hofplein kan worden gereden met metrovoertuigen. De start van RandstadRail op de totale Hofpleinlijn en Zoetermeerlijn met een vertraging van enkele weken verandert hier niet door.

Wijzigingen vervangend vervoer Hofpleinlijn

Door het railvervoer tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp worden vanaf zondag 10 september buslijn 6 van Rotterdam naar Zoetermeer opgeheven en buslijn 7 van Rotterdam Centraal naar Den Haag Centraal sterk gewijzigd. Buslijn 7 gaat op werkdagen rijden van 07.00 uur tot 18.00 uur van Nootdorp naar Leidschendam-Voorburg, Voorburg 't Loo en Laan van NOI in Den Haag. Er komt een nieuwe buslijn 8 die gaat rijden tussen Nootdorp en Den Haag Centraal.

Reizigers tussen Zoetermeer en Rotterdam kunnen tussen Zoetermeer en Pijnacker gebruik maken van buslijn 121. Vanaf station Pijnacker kunnen reizigers gebruik maken van het railvervoer. Het tariefsysteem voor het vervangend vervoer (de puntenkaarten) blijft ongewijzigd ook voor het traject Nootdorp - Rotterdam Hofplein.


Bericht geplaatst op zaterdag 26 augustus 2006
Bron: Stadsgewest Haaglanden; woensdag 23 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |