ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 973 / 974 / 975 >

RandstadRail: nog even wachten

woensdag 30 augustus 2006

Reizigers voor RandstadRail moeten nog langer geduld hebben. Het stadsgewest Haaglanden kan niet vertellen wanneer de eerste sneltrams tussen Den Haag en Zoetermeer gaan rijden. Oorspronkelijk zou gisteren een nieuwe datum worden genoemd.

Regiobestuurder Pieter van Woensel (verkeer en vervoer) van het stadsgewest Haaglanden wil eerst de resultaten van de testritten afwachten. Die worden morgen verwacht tijdens een bijeenkomst van de projectorganisatie en de bestuurders van Den Haag en Rotterdam. Van Woensel: "Dan kunnen we waarschijnlijk wel een nieuwe datum noemen."

Begin deze maand maakte het stadsgewest bekend dat RandstadRail enkele weken vertraging oploopt en niet –zoals gepland– aanstaande zondag gaat rijden. Technische problemen en de hitte in juli werden toen als oorzaak genoemd van de vertraging.

Of het uitstel nog steeds bij enkele weken blijft, durft Van Woensel niet te zeggen. "We moeten zorgvuldig blijven en geen overhaaste beslissingen nemen. Het is belangrijk dat RandstadRail straks zonder kinderziektes gaat rijden. Ook als dat betekent dat we misschien wat langer moeten wachten."

Reizigersorganisatie Rover is teleurgesteld over het nieuwe uitstel. "Het is frappant dat een paar dagen van warm weer zoveel uitmaakt. Dan is er echt iets mis met je planning," zegt Maarten Batenburg van de Zoetermeerse afdeling van Rover. "Haaglanden heeft een keiharde belofte gedaan. Eerst 3 september als startdatum, dan zeggen dat je uiterlijk 30 augustus zult melden wanneer RandstadRail gaat rijden. Als je iets belooft, dan moet je het nakomen of niets beloven."
Batenburg blijft enthousiast over het nieuwe RandstadRail, maar vreest voor imagoverlies in de ogen van reizigers. "Het vervangende vervoer is best goed geregeld, maar het moet niet te lang gaan duren. Straks in oktober -of hoe lang het ook op zich laat wachten- komen de herststormen en sta je niet meer zo graag te wachten op de bus."
De gemeente betreurt de nieuwe vertraging, maar vraagt er begrip voor. "De systemen moeten eerst goed getest worden."

Startdatum RandstadRail Haaglanden onduidelijk

Het Stadsgewest Haaglanden kan toch nog niet zeggen wanneer RandstadRail definitief van start gaat. Vanmiddag vergaderde het dagelijks bestuur van het stadsgewest en zou een definiteve datum bekend gemaakt worden.
Pieter van Woensel, verantwoordelijk voor RandstadRail, wil echter nog langer de resultaten van testritten af wachten en durft geen concrete datum te noemen.

Oorspronkelijk zouden op de Zoetermeerlijn en op de Hofpleinlijn vanaf 3 september railvoertuigen gaan rijden. Begin augustus werd bekend dat door tegenslagen in de bouw de oorspronkelijk datum niet gehaald ging worden.

Letterlijk bericht RTV-West van 30 woensdag augustus 2006


Bericht geplaatst op donderdag 31 augustus 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 30 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

chaima akachar heeft op maandag 21 december 2009 de volgende reactie geplaatst.

werk!!!

ik moet morgen werken.
en ik werk ik Zoetermeer dus de randstad is voornamelijk de tram de ik neem naar werk.
dus wat moet ik doen ?
ik heb geen auto om te rijden.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |