ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 976 / 977 / 978 >

Nieuwe planning voor RandstadRail

vrijdag 1 september 2006

De Projectorganisatie RandstadRail heeft op vrijdag 1 september 2006 een nieuwe integrale planning voor RandstadRail gepresenteerd aan het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam. De projectorganisatie schat in dat met de kennis van nu RandstadRail eind oktober kan starten. De exacte datum wordt bij de start van het proefrijden bekend gemaakt. Dat is 3 weken voor ingebruikname van RandstadRail.

Begin augustus werd bekend gemaakt dat de start van RandstadRail werd uitgesteld.
Oorzaken voor deze vertraging waren de problemen in juli met stroomvoorziening, een kapotte stroomkabel door de extreme hitte en als gevolg hiervan de vertraagde noodzakelijke veiligheidstesten. In augustus deden zich opnieuw complicaties voor, die de oorspronkelijke planning verder opschortten. De afgelopen weken zijn alle beschikbare gegevens in kaart gebracht en is de nieuwe planning ingevuld.

De komende weken worden gebruikt om de systemen te testen. Als deze testen goed verlopen, wordt het hele traject vrijgegeven aan de vervoerders om proef te draaien. Dit houdt onder andere in testen van dienstregeling, beveiligingssysteem, seinen en wissels, etc.

Voorbehoud
De Projectorganisatie RandstadRail verwacht dat er geen kritische problemen meer zullen optreden. Maar dit kan bij een dergelijk complex infrastructureel project nooit 100% worden uitgesloten.

De reiziger
Het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam betreuren het dat de opleverdatum niet is gehaald en het geduld van de reizigers op de proef wordt gesteld. Beide stadsregio’s stellen echter hoge eisen aan de veiligheid en onderstrepen het belang van voldoende testmogelijkheden zodat de reiziger straks veilig kan reizen met RandstadRail.

Het vervangend vervoer is gegarandeerd tot de ingebruikname van RandstadRail. Wellicht ten overvloede: met ingang van 10 september a.s. zal een deel van het vervangend vervoer, het traject Rotterdam Hofplein – Nootdorp, alvast per spoor plaatsvinden.

RandstadRail: nog even wachten

Met veel bravoure werd het aangekondigd: op 3 september zou RandstadRail van start gaan. Begin augustus werd duidelijk dat die datum moest worden bijgesteld. De vertraging zou enkele weken duren.
Enkele weken blijken nu bijna twee maanden te zijn. De oorzaak: net als in juli zijn er ook in augustus technische tegenslagen geweest.

Reizigersorganisaties reageren teleurgesteld. De Zoetermeerse tak van reizigersorganisatie Rover vraagt zich af of de oorspronkelijke planning wel realistisch is geweest.

"Voor reizigers is het teleurstellend dat RandstadRail steeds wordt uitgesteld," zegt Maarten Batenburg namens Rover. "Ze raken nu onderhand wel verveeld in de vervangende bussen."

Ook de Haagse tak van Rover noemt de vertraging een tegenvaller. Jan van Male: "Het vervangend vervoer functioneert redelijk, maar die bussen halen het niet bij het moderne RandstadRail."

Regiobestuurder Pieter van Woensel van het stadsgewest Haaglanden reageert ook teleurgesteld. "We hadden natuurlijk beter nieuws willen brengen. We realiseren ons dat we het geduld van de reiziger op de proef stellen."

Maar veiligheid staat voorop. We willen niet beginnen met allerlei kinderziektes." Voorlopig blijft eind oktober de indicatie. Van Woensel kan echter nog geen exacte startdatum noemen. "Pas als de testritten beginnen kunnen we met zekerheid een dag prikken." De eerste fase van RandstadRail valt naar verwachting gelijk met de start van de tweede fase (de route van Zoetermeer Centrum West via de Krakeling naar Den Haag Centrum). Deze staat op 29 oktober gepland. Alleen het traject tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp kan eerder ingebruik worden genomen. Hier gaat RandstadRail op 10 september rijden. Vandaar gaan bussen naar Den Haag.

Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 30 augustus 2006


Bericht geplaatst op vrijdag 1 september 2006
Bron: Stadsgewest Haaglanden; vrijdag 1 september 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |