ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 977 / 978 / 979 >

Eerste hogesnelheidstesten op HSL-Zuid tussen Hoofddorp en Rotterdam

vrijdag 1 september 2006

Maandag 4 september worden voor het eerst hogesnelheidstesten op het HSL-tracé tussen Hoofddorp en Rotterdam uitgevoerd. Een speciaal omgebouwde Thalys voert de komende drie weken testen uit met een maximale snelheid van 300 kilometer per uur.

De Thalys zal integrale testen uitvoeren op het nieuwe HSL-spoor. Dat wil zeggen dat de aparte componenten als spoor, bovenleiding en communicatiesystemen als geheel worden getest, waarbij de snelheid steeds verder wordt opgevoerd.

De testen met de Thalys zijn een laatste stap in het testprogramma van aannemer Infraspeed. De afgelopen maanden zijn op het spoor van de HSL-Zuid door twee dieseltreinen en twee elektrische treinen uitgebreide deeltesten uitgevoerd, met positief resultaat. Het spoor, de dekking van het communicatiesysteem GSM-R, de bovenleiding en de werking van de zendbakens voor het nieuwe Europese beveiligingssysteem ERTMS zijn daarbij apart beproefd. Afgelopen maand testte een Thalys met succes de stilstanddetectie in de speciaal voor de HSL-Zuid geboorde tunnel onder het Groene Hart.

Als de testen met goed gevolg worden afgesloten, kan begonnen worden met afrondende werkzaamheden en de ombouw van het spoor bij Rijpwetering. Het spoor is daar over een lengte van ongeveer 500 meter door de slechte bodemgesteldheid verschoven. De ombouw vindt plaats om herstelwerkzaamheden in een latere fase, als het commercieel vervoer al van start is gegaan, te voorkomen. Na deze werkzaamheden kan vervoerder HSA, een alliantie van NS en KLM, beginnen met haar testen. Op het zuidelijk deel van het HSL-tracé, tussen Rotterdam en de Belgische grens, is de testfase van aannemer Infraspeed reeds afgerond en is het spoor opgeleverd aan de Nederlandse Staat. Hier is de HSA inmiddels gestart met de eerste testen.


Bericht geplaatst op zaterdag 2 september 2006
Persbericht HSL-Zuid van 1 september 2006
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |