ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 983 / 984 / 985 >

Chaos bij RegioTaxi

zaterdag 9 september 2006

De dienstverlening van de RegioTaxi Haaglanden is ver onder de maat sinds BTR Vervoerscombinatie op 1 september het vervoer van Connexxion heeft overgenomen. Het functioneren van de RegioTaxi leidde tot klachten over de slechte bereikbaarheid van de centrale.

door Robert Buijs
De dienstverlening van de RegioTaxi Haaglanden is ver onder de maat sinds BTR Vervoerscombinatie op 1 september het vervoer van Connexxion heeft overgenomen.

Het functioneren van de RegioTaxi leidde tot klachten over de slechte bereikbaarheid van de centrale. Ook moeten bellers soms twintig minuten wachten voordat zij een taxi kunnen bestellen, of worden verkeerde gegevens genoteerd.

Bij de Zoetermeerse zorgcentra Buytenhage, 't Seghe Waert en De Morgenster beamen de telefonistes dat er ontevredenheid is over de RegioTaxi. Bewoner Van Koert van zorgcentrum Buytenhage maakt met zijn vrouw geregeld gebruik van de dienst. "Pas wilde ik een rolstoeltaxi bestellen, maar er kwam een gewone taxi," vertelt hij. "Mij werd aangeraden dan maar opnieuw een taxi te bestellen. We hadden een afspraak in het ziekenhuis, dus we kwamen natuurlijk niet meer op tijd."

Niet alleen uit Zoetermeer komen klachten. Ook in Delft en het Westland hebben reizigers met een slechte dienstregeling te maken.

Directeur Paul Pietersen van BTR spreekt van 'opstartproblemen'. "Sommige dagen liepen we anderhalf uur achter op schema en het bleek dat we veel meer rolstoelbusjes nodig hebben dan we dachten,"zegt hij. "We hopen over twee weken echt weer op orde te zijn."

De overname door BTR was nodig omdat Connexxion niet de hele stad bereikte met de taxi.


Bericht geplaatst op zondag 10 september 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 9 september 2006
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

C.E.G. Rotteveel heeft op maandag 16 oktober 2006 de volgende reactie geplaatst.

klacht regiotaxi

Zondag 15 oktober taxirit met rolstoel Zoetermeer-Waddinxveen met mijn moeder. Deze taxi 3 to 4 dagen van tevoren besteld. S'Morgens vertrek 10.30 uur. Taxi arriveerde 10.10 uur, tevroeg maar geen bezwaar. Terugrit zou zijn om 16.30 uur. Na half uur wachten centrale gebeld. Kreeg de mededeling dat het nog wel een uur zou duren voordat er een busje beschikbaar was. Deze dus maar afbesteld en zelf privé vervoer geregeld.

GA Pieters heeft op woensdag 18 oktober 2006 de volgende reactie geplaatst.

Meer dan 95 % Regiotaxi op tijd vanuit Z'"meer

Na al die negatieveberichten wordt het wel eens tijd dat er een positief bericht komt over de regiotaxi. Vanuit Zoetermeer worden meer dan 95 % van de ritten op tijd gereden. Het op tijd rijden is niet toevallig zo maar al geruime tijd. Het is opvallend dat hier mensen klagen die ook al voor 1 september altijd al een klacht hadden.
Ik wil wil niet ontkennen dat er veel klachten waren maar het wordt wel tijd dat er positief nieuws komt over de Regiotaxi.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |